Frunzele de CORN – remediu împotriva VEDERII slabe

Cornul este un arbust foios care face fructe roșii, dulci-acrișoare, asemănătoare măceșelor. În scop medicinal, de la corn se folosesc fructele coapte bine, frunzele și scoarța.

Toate părțile cornului conțin taninuri și au o acțiune astringentă. În medicina tradițională, coarnele sunt folosite pentru tratarea diareei și a dizenteriei. Cornul este de asemenea utilizat în febră și frisoane, colici, hemoroizi.

Frunze de Corn

Frunze de Corn

Frunzele și scoarța de corn, preparate sub forma unei tincturi, poate fi utilă în eczeme, infecții ale pielii, paraziți intestinali sau gută.

Ceai de corn contra miopiei

Tot la nivel extern, frunzele de corn pot fi utile în tratarea vederii slabe la distanță (miopie). Din frunzele uscate de corn se prepară un ceai. Se pun 1-2 lingurițe de frunze mărunțite la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Asemenea se prepară și un ceai de mușețel.

Seara, înainte de culcare, se spală mai întâi ochii cu ceaiul de mușețel, după care se ia un tifon curat, se înmoaie în ceaiul cald de frunze de corn și se aplică pe pleoape, fără să se stoarcă.

Se lasă să acționeze 15-30 de minute. Pentru a permite ceaiului să intre în ochi, se clipește din pleoape în timpul în care comprese sunt aplicate pe ochi.

Tratamentul se face trei zile consecutiv, după care se face o pauză de trei zile, și se reia. După 18 zile de tratament, se face o pauză de 30 de zile.

Ideal ar fi ca în timpul acestui tratament să se menajeze cât mai mult posibil ochii și să se evite suprasolicitarea lor. Din acest motiv, evitați vizionarea TV sau petrecerea în spații cu lumină fluorescentă.

Incidența miopiei a crescut îngrijorător în ultimii ani. Un studiu nou, publicat în Jurnalul American de Oftalmologie a arătat că în anul 2050, jumătate din populația lumii va suferi de miopie. A fi miop înseamnă să vezi obiectele aflate la o distanță mare în ceață, sau neclar.

Cercetătorii preconizează că această afecțiune oculară se va înrăutăți la nivel global din cauza utilizării excesive a ecranelor (de calculator, televizor, telefon) și a petrecerii unui timp tot mai scurt în natură.

Surse articol:
1. http://www.formula-as.ro/2000/432/forma-maxima-19/forma-maxima-1731
2. http://www.home-remedies-for-you.com/herbs/cornus.html
3. http://www.theatlantic.com/health/archive/2016/02/in-2050-half-the-world-will-be-nearsighted/468606/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Unde se găsește de vânzare?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.