Uleiul din SÂMBURI de STRUGURI face minuni pentru VASELE de SÂNGE și afecțiunile CARDIOVASCULARE (studii și mod de administrare)

Știința demonstrează tot mai des în ultima vreme faptul că aproape toate părțile constituente ale unui aliment vegetal au proprietăți profilactice și terapeutice.

Acest lucru nu face decât să confirme afirmația marelui medic al antichității, Hipocrate, cum că alimentele sunt medicamente, lăsate de Dumnezeu spre întărirea, protejarea și vindecarea noastră.

Sâmburi de Struguri

Sâmburi de Struguri

La fel ca în cazul altor fructe cu semințe, precum pepenele, strugurii conțin sâmburi cu o acțiune farmacologică asupra organismului nostru. Aceștia au fost studiați îndeosebi pentru efectele lor extraordinare asupra sistemului cardiovascular. Efecte notabile s-au constatat asupra vaselor de sânge.

Există dovezi consistente care arată capacitatea extractului de sâmburi de struguri de a ajuta la tratarea insuficienței venoase cronice, a hipertensiunii arteriale și a edemelor.

Sâmburii de struguri sunt bogați în antioxidanți puternici, precum vitamina E, acid linoleic și flavonoide. Acești compuși se regăsesc în cantități mai mici și în pielița sau coaja boabelor de struguri, în sucul de struguri și în vin. Cel mai cunoscut și studiat compus din struguri este resveratrolul.

Un produs foarte bun este uleiul din sâmburi de struguri, obținut prin presarea la rece. Se găsește la magazinele naturiste. Datorită grăsimilor nesaturate pe care le conține, acesta susține elasticitatea vasculară. Antioxidanții protejează vasele de sânge de daune.

Uleiul din sâmburi de struguri are efecte profilactice în numeroase afecțiuni cardiovasculare: ischemie cardiacă, hipertensiune arterială oscilantă, tulburări de circulație.

Proantocianii din struguri reduc simptomele de dureri, umflături, oboseala și venele vizibile asociate insuficienței venoase cronice. Studiile preliminarea sugerează că extractul de sâmburi de struguri ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale mari.

Unele studii au arătat că extractul de sâmburi de struguri protejează împotriva infecțiilor bacteriene, precum stafilococul auriu și a cancerului (de sân, de stomac, de colon, de prostată, de plămâni).

Mod de utilizare

Utilizat zilnic, acesta ajută la întărirea vaselor de sânge și la prevenirea accidentului vascular cerebral, a arteriosclerozei și a arteritei.

Cel mai simplu mod de a-l consuma este în salate de legume sau zarzavaturi. Uleiul de sâmburi de struguri poate înlocui în acest caz uleiul obișnuit, acest lucru fiind indicat mai ales persoanelor care au consumat mult timp mese bogate în carne, prăjeli și grăsimi.

În scop terapeutic, se poate administra și uleiul ca atare, în doze de 3-4 linguri pe zi, timp de 6 luni.

Surse articol:
1. http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/grape-seed
2. „Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Recomand cu drag pentru Voi!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.