Tinctura de coada-calului păstrează tăria oaselor și tinerețea până la o vârstă înaintată

Coada-calului este considerată o plantă miraculoasă, atât de medicina tradițională, cât și de cercetătorii moderni.

Efectele sale întineritoare se datorează îndeosebi conținutului bogat în siliciu, și a acțiunii sale antioxidante puternice.

Coada-calului pastreaza taria oaselor si tineretea

Coada-calului pastreaza taria oaselor si tineretea

Cercetătorii sârbi de la Institutul de Oncologie din Vojvodina – Departamentul de Oncologie Experimentală – au descoperit că extractele de coada-calului au efecte antiproliferative și antioxidante notabile.

Coada calului bogată în siliciu

Dovezile acumulate în ultimii 30 de ani de cercetări științifice atestă faptul că siliciul are un rol extrem de important în sănătatea oaselor și a țesuturilor conjunctive.

Siliciul ajută la formarea oaselor și la menținerea densității minerale osoase, dar și la reducerea rigidității articulare.

Favorizează totodată producția de colagen, un nutrient esențial pentru țesuturi și articulații.

Persoanele în vârstă pot constata îmbunătățiri ale mobilității articulare dacă vor bea în fiecare zi câte o cană de ceai de coada-calului.

Acest leac reduce nu doar durerile articulare, ci și pe cele reumatice, și ajută organismul să facă față mai ușor bolilor bătrâneții.

Studiile au arătat că siliciul din coada-calului accelerează foarte mult procesul de sudare a oaselor fracturate și că extractele din această plantă pot ajuta la regenerarea osoasă.

Alte surse naturale de siliciu sunt cerealele integrale (nerafinate), precum orzul, ovăzul, orezul brun și grâul întreg.

Aproape 50% din conținutul de siliciu se găsește în învelișul exterior (tărâțe). Găsim siliciu și în fasole, spanac, rădăcinoase, nuci și fructe uscate.

Pe lângă siliciu, coada-calului conține de asemenea săruri de calciu și magneziu.

Tinctură de coada-calului – rețetă

Ingrediente

• 200 g de coada-calului
• 200 ml de alcool alimentar de 60 de grade

Preparare

Modul de prepare este extrem de simplu. Prin macerare, siliciul din coada-calului este mai ușor absorbit în corp.

Tocați mărunt plantele proaspete și puneți-le într-un borcan de sticlă. Turnați peste ele alcoolul, închideți recipientul și așteptați 10 zile să se macereze.

Strecurați și păstrați tinctura obținută în sticluțe de culoare închisă (de la tincturi vechi).

Mod de administrare

Se iau câte 3 lingurițe de tinctură pe zi, diluată cu o cantitate egală de apă. Cura durează 3 săptămâni, și se poate face de mai multe ori pe an, cu o pauză de 3 luni între.

Precauții

Oamenii de știință recomandă publicului larg să folosească această plantă doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste.

Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase.

De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2658806/
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20170379
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22672309
4. http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-2-ianuarie-martie-2015/leacuri-cu-care-monahul-pahomie-pacalit-boala-92-de-ani/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Pentru noi cei trecuti de 50 de ani….

  2. Numai coada calului ne aduce tinerețea,altceva de la calul asta nu ne-ar face si mai tineri și mai fericiți atât pe noi cât și pe nevestele noastre?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.