Ceai de Creştişoară – Fibrom, Hemoragii Uterine, Prolaps Uterin, Vaginită

În medicina mănăstirească, Creţişoara se mai numeşte şi Iarba Maicii Domnului, sau mantia femeii, deoarece această plantă este înzestrată cu un har protector, vindecător asupra femeii. Creţişoara este un panaceu al tuturor afecţiunilor genitale la femei, de la tulburări menstruale şi hemoragii uterine, până la tulburări de menopauză, avort spontan sau infertilitate.

Crețișoara ( Alchemilla vulgaris)

Crețișoara ( Alchemilla vulgaris)

Ceai de crețișoară tratamente

Vaginite

Se fac spălături zilnice cu infuzie combinată de Creţişoara, maxim o săptămână, pentru calmarea inflamaţiilor, distrugerea microbilor şi încetarea pruritului vulvar (mâncărimea). Pentru efecte mai puternice, în infuzie se poate adauga şi o linguriţă de pulbere de mentă.

Fibrom uterin

Se recomandă infuzie combinată de Creţişoara, o jumătate de litru pe zi, pentru tratarea endometriozei, stoparea şi scăderea fibromului uterin, precum şi pentru stimularea fertilităţii. Infuzia se bea timp de 2 luni, urmate de o pauză de 15 zile.

Prolapsul uterin

Se recomandă infuzie combinată de Creţişoară intern, câte un litru pe zi, pentru tonificarea uterului, ameliorarea afecţiunii şi combaterea ei. Infuzia se bea timp de 30 de zile, urmate de o pauză de 3 luni. În egală măsură sunt recomandate şi băile de şezut cu infuzie de Creţişoară.

Răni pe colul uterin

Se recomandă spălăturile vaginale cu infuzie combinată de Creţişoara, preparată din 6 linguriţe de plantă la o cană cu apă, pentru diminuarea inflamaţiei şi cicatrizarea ţesuturilor afectate de infecţii sau alergii. Pentru efecte mai rapide, se pot adăuga în infuzie şi 2 linguriţe de coada-şoricelului.

Hemoragii uterine

Se recomandă infuzia combinată de Creţişoara, câte un litru pe zi, pentru diminuarea şi stoparea definitivă a hemoragiilor. Cura cu ceai de creţişoară se face în acest caz 10 zile.

Hemoroizi sângeroşi

Sunt bune băile de şezut cu infuzie combinată de Creţişoara, preparată din 6 linguriţe de plantă la o cană de apă. În vasul cu apă pregătit pentru baie de şezut, se adaugă 3-4 căni de infuzie. Baia durează 15 minute, şi se poate face dimineaţa şi seara. Acest remediu combate inflamaţiile, stopează sângerarea, cicatrizează rănile şi elimină disconfortul.

Noduli la sân

Se pot face aplicaţii externe pe sâni cu infuzie combinată de Creţişoara. Compresele se ţin cel puţin o oră pe zi. Intern, pentru nodulii mamari şi pentru sâni mai fermi, se recomandă pulberea de Creţişoară, jumătate de linguriţă, de 4 ori pe zi, timp de 3 luni.

Crețișoara ( Alchemilla vulgaris)

Crețișoara ( Alchemilla vulgaris)

Refacerea după naştere

Se recomandă băile de şezut cu infuzie combinată de Creţişoară. Se adaugă 1-2 litri de infuzie într-un lighean cu apă, şi se stă deasupra 15-20 de minute. Baia de şezut se face seara, timp de 4 săptămâni. După baie, zona nu se şterge, ci se usucă numai printr-o tamponare uşoară cu prosopul. Acest tratament grăbeşte vindecarea zonei intime.

Infertilitate la femei

Se fac spălături vaginale cu infuzie combinată de Creţişoara, cu ajutorul irigatorului. Se adaugă 100 ml de infuzie în irigator şi se ţine în vagin 10-15 minute. Tratamentul creşte fertilitatea, ajută la fixarea sarcinii şi combate avortul spontan.

Precauţii

Creţişoara nu este indicată în caz de constipaţie acută. Nu se ia odată cu suplimentele de fier, ci la 2-3 ore distanţă.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Interesant si bine de stiut pentrru toate femeile !!!

  2. Buna ziua…sant o mamica de 35ani cu 2copii14ani fata cea mare si baiatul are 7luni..am un fibrom de 4cm in dec am fost la ultimu control si luna asta mia venit ciclu menstrual de 2ori abundent si cu cheaguri..intrebarea mea este:am voie sa beau ceai de cretisoara daca alaptez??va rog sa imi raspundeti…nu as vrea sa ajung la operatie…va multumesc!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.