Mireasma de TĂMÂIE risipește stările de DEPRESIE, NELINIȘTE, ANXIETATE și AMINTIRI neplăcute (studiu)
Parfumul extraordinar de puternic al tămâii a fost exploatat încă de pe vremea faraonilor din Egipt. Începând cu secolul al 8-lea, tămâia și smirna sunt folosite în practicile religioase din cele mai importante temple: Babilon, Ierusalim, Damasc.
Tămâia apare în Sfânta Scriptură ca un simbol de slăvire a lui Dumnezeu, de rugăciune și de ofrandă binemirositoare adusă lui Dumnezeu.
Arderea tămâii este mai mult decât o practică religioasă. Mirosul plăcut al tămâii poate fi exploatat și în terapia depresiei și a anxietății. Nimeni nu poate nega efectul extraordinar pe care tămâierea îl are asupra simțurilor și a psihicului nostru.
Un studiu a demonstrat că această rășină aromată are calitățile unui antidepresiv psihoactiv adevărat.
Așa cum notează profesorul Ovidiu Bojor în cartea sa „Plante și Miresme Biblice”, tămâia are proprietăți tonice la nivelul întregului organism. Este antiinflamatoare, antiseptică și expectorantă.
Potrivit biologilor, arderea tămâii și inhalarea mirosului aromat are o influență pozitivă asupra creierului. Are o acțiune benefică îndeosebi asupra persoanelor afectate de stres, anxietate sau stări obsesive (amintiri neplăcite).
Cuprins
→ Studiu
O echipă de cercetători de la Universitatea John Hopkins și Universitatea Hebrew din Ierusalim a investigat efectele psihoactive ale parfumului de tămâie. Au descoperit că tămâia afectează în special zonele din creier implicate în emoții și în circuitele nervoase afectate de medicamentele anxiolitice și antidepresive.
Parfumul tămâii afectează direct o proteină din creier numită TRPV3, despre care se știe că produce o senzație de căldură la nivelul pielii.
Unul din autorii acestui studiu, Raphael Mechoulam spune că în urma acestui studiu au descoperit că tămâia conține un compus rășinos numit acetat de incensole, care reduce anxietatea și produce un comportament antidepresiv la șoareci.
Astăzi, tămâia este folosită în scop medicinal și pentru tratarea insomniei și a tulburărilor de somn, a depresiei și a sentimentului de neputință.
Arderea tămâii acasă
Putem beneficia de acțiunea terapeutică a tămâii participând la slujbele Bisericii, îndeosebi la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Cei care nu sunt alergici, pot arde tămâie și acasă, atunci când se roagă. Parfumul ei va crea o atmosferă mult mai prielnică rugăciunii. Este foarte important să însoțim întotdeauna practica arderii de tămâie cu rugăciune, aducând mireasma plăcută ca ofrandă lui Dumnezeu.
La magazinele bisericești se găsesc toate ingredientele și ustensilele necesare pentru arderea tămâii acasă sau la mormintele celor dragi.
Surse articol:
1. http://blogs.naturalnews.com/frankincense-proven-psychoactive-antidepressant/?preview_id=50066
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2493463/
3. „Plante și Miresme Biblice”, Ovidiu Bojor, Răducanu Dumitru
Alunga dracii
Foarte interesant