Lichior de SCORȚIȘOARĂ – leac de casă pentru afecțiunile RESPIRATORII

Am găsit această rețetă interesantă la profesorul doctor universitar Constantin Milică de la Universitatea de Științe Agricole din Iași. Este recomandată în afecțiunile aparatului respirator, îndeosebi în tratarea simptomelor de tuse, răgușeală și gripă.

Conține un amestec ingenios de mirodenii cu proprietăți antiseptice, antivirale și stimulatoare: scorțișoară, cuișoare și nucșoară.

Lichior de Scorțișoară

Lichior de Scorțișoară

Scorțișoara are proprietăți antifungice și antibacteriene remarcabile. S-a dovedit eficientă împotriva infecțiilor respiratorii și stomacale.

În timpul gripei, se poate folosi și uleiul de scorțișoară, pentru calmarea durerilor de cap și inducerea unui somn odihnitor. Se masează tâmplele. Acest procedeu ajută de asemenea la reducerea stresului și a durerilor reumatice (se aplică pe zonele afectate).

Lichior de scorțișoară – rețetă

Folosiți scorțișoară de Ceylon. Se găsește mai greu, însă este mai potrivită pentru consumul îndelungat. Evitați scorțișoara chinezească (Cassya), deoarece aceasta poate fi toxică în doze mari.

Ingrediente

• 2 batoane de scorțișoară Ceylon
• 15 cuișoare
• 1 linguriță de nucșoară
• 4-5 frunze de mentă
• lichior cherry

Preparare

Se pun toate condimentele în cherry și se lasă la macerat timp de 10 zile. Apoi se strecoară și se administrează înainte de mesele principale ale zilei.

Cherry se poate prepara în casă, fără E-uri și fără preparare termică, după această rețetă:

– puneți 2 litri de vin roșu într-o cratiță mare
– adăugați 1 litru de alcool de 99 de grade
– adăugați 1 litru de sirop de vișine sau cireșe
– adăugați 4 sticluțe de esență de migdale
– amestecați toate ingredientele
– turnați amestecul în sticle și închideți-le ermetic
– lăsați-le la macerat cel puțin 7 zile
– agitați sticlele zilnic

Scorțișoara poate ajuta la remedierea unei game variate de afecțiuni, de la diabet zaharat, până la stres, oboseală psihică. Studiile au arătat că scorțișoara crește rezistența la insulină (se administrează câte 1 vârf de cuțit de pulbere pe zi, adăugat într-un pahar cu apă sau suc de fructe proaspăt).

Cei care au glicemia mare, pot ronțăi bucăți de scorțișoară pentru a-și potoli nevoia de dulce.

Atenție, scorțișoara trebuie evitată de femeile însărcinate și de cei care suferă de ulcere gastro-intestinale acute.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]