Băile cu flori de TEI – un SOMNIFER natural puternic, care înlătura tensiunea și supărarea

Îndată ce mireasma salcâmului începe să-și piardă intensitatea, suntem copleșiți de un alt parfum îmbietor: al florilor de tei.

Efectele sale asupra stării noastre de spirit sunt extraordinare, și pot fi confirmate de toți cei care întâlnesc în drumul lor tei înfloriți. Teiul răspândește un parfum liniștitor asupra sistemului nervos.

flori de tei

Studiile realizate pe animale și pe oameni au confirmat că florile teiului au capacitatea de a reduce stările de anxietate, atac de panică, iritabilitate nervoasă, isterie, insomnie și distonie neurovegetativă.

În ceea ce privește reducerea insomniei, cercetările au arătat că florile de tei conțin compuși cu o acțiune asemănătoare benzodiazepinei, un medicament sintetic care induce starea de somn.

Băi cu tei pentru insomnie și relaxare

Deși este administrat cel mai des sub formă de ceai, teiul poate fi folosit și extern, sub formă de băi terapeutice.

Pentru relaxare și inducerea unui somn odihnitor, se pot face băi cu flori de tei seara. Acest remediu este recomandat îndeosebi celor care întâmpină dificultăți în a adormi și dormi fără întreruperi.

Se pun dimineața 2 mâni de flori de tei într-o oală cu 4 litri de apă și se lasă la macerat până seara, când lichidul se strecoară și se pune deoparte. Peste plantele rămase după filtrare se mai adaugă 1 litru de apă clocotită și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară și se combină cele două extracte, după care se adaugă în apa din cadă.

Tot pentru tratarea insomniei se poate administra infuzia de tei, câte 200 ml seara, după cină, și încă 200 ml înainte de culcare. Infuzia se prepară astfel: se pun 2-3 lingurițe de flori în 125 ml de apă clocotită și se lasă la macerat de seara până dimineața; peste planta rămasă după filtrare se toarnă încă 125 ml de apă clocotită și se lasă 20 de minute la infuzat; se combină cele două extracte și se administrează cu 15 minute înainte de masă.

Băile cu flori de tei pot fi folosite și pentru copiii agitați, care suferă de insomnie. Dacă aveți deseori coșmaruri, umpleți o față de pernă cu flori de tei uscate și dormiți pe ea noaptea.

Persoanele afectate de iritabilitate nervoasă sau isterie pot face o cură de 28 de zile cu infuzie de tei. Se beau câte 4 căni pe zi.Precauții și contraindicații

Atenționări

Nu depășiți cantitatea de tei recomandată, deoarece poate avea un efect contrat, de simulare. Nu folosiți florile de tei dacă aveți alergie la această plantă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Da!!! as sta numai in bai de tei,sa nu mai am tensiune si suparare,dar nu am tei!😯

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.