Cel mai bun REMEDIU împotriva stărilor de GREAȚĂ și RĂU la stomac

Medicamentele antiemetice (anti-vomitive) sunt scumpe și pot avea efecte secundare. Studiile clince au arătat că ghimbirul este eficient împotriva stimulilor emetogenici, care produc senzația de greață, și că este la fel de bun ca și medicamentele, sau chiar superior acestora.

Acest suc se prepară din 3 ingrediente cunoscute pentru eficiența lor în reducerea simptomelor de greață și vomă: ghimbir, mentă și lămâie. Din combinația lor rezultă o băutură parfumată și foarte aromată.

Suc de Ghimbir

Suc de Ghimbir

Suc anti-greață – rețetă

Ingrediente

• 1 felie de ghimbir
• ½ lămâie
• 4 frunze de mentă
• 1 cană de apă

Preparare

Puneți toate ingredientele în blender și mixați până la omogenizare. Serviți sucul rezultat imediat. Vara se pot adăuga și câteva cuburi de gheață. Sucul va ieși mai cremos și mai răcoritor, ca o limonadă.

Ghimbirul este unul din primele remedii recomandate de botaniști pentru reducerea senzației de greață și amețeală asociate cu răul de mișcare, răul de dimineață la femeile însărcinate, răul de mare și inclusiv cu răul cauzat de chimioterapie la bolnavii de cancer sau de o intervenție chirurgicală.

Este nevoie de o doză mică pentru a simți efectele: 1,1 – 1,5 g. Femeile însărcinate trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a lua ghimbir pentru greață, deoarece în cantități mari, poate crește riscul de pierdere a sarcinii.

În ceea ce privește lămâia, un studiu recent (2013), apărut în Jurnalul Iranian Red Crescent a arătat că doar parfumul și aroma lămâii reduc intensitatea senzației de greață și vomă, asociată cu sarcina.

Același lucru a fost demonstrat și în cazul mentei. Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale Babol din Iran au descoperit că uleiul esențial de mentă este un remediu eficient, ieftin și sigur pentru greața asociată cu chimioterapia.

Surse articol:
1.http://www.stepin2mygreenworld.com/healthyliving/health/potent-ginger-mint-and-lemon-nausea-relieving-drink/
2.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23638927
3.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3562057/
4 http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=72

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.