Uleiul de arbore de ceai face minuni pentru piele

Uleiul esențial de arbore de ceai este obținut dintr-o plantă originară din Australia, numită Malaleuca alternifolia. Australienii îl folosesc în scop terapeutic de aproape 100 de ani. Se găsește la magazinele naturiste.

Este unul din cele mai cunoscute remedii pentru acnee. Eficiența sa se datorează proprietăților antimicrobiene, antiseptice și antiinflamatoare puternice, motiv pentru care este inclus în diferite produse dermatologice.

Uleiul de arbore de ceai face minuni pentru piele

Uleiul de arbore de ceai face minuni pentru piele

Potrivit cercetătorilor iranieni de la Universitatea de Științe Medicale Jundishapur – Departamentul de Dermatologie, uleiul esențial de arbore de ceai conține un compus cu proprietăți antioxidante, anti-microbiene și antiinflamatoare puternice, numit terpinen-4-ol.

Acesta s-a dovedit eficient împotriva infecțiilor cu bacterii, virusuri, fungi și protozoare care afectează pielea și mucoasele.

Studiile au arătat că uleiul esențial de arbore de ceai poate fi folosit pentru tratarea acneei, dermatitei seboreice și gingivite cronice.

Are de asemenea proprietatea de a grăbi procesul de vindecare a rănilor și de a combate cancerul de piele.

Pentru a testa efectele sale asupra acneei ușoare și moderate, cercetătorii au folosit un gel cu ulei esențial de arbore de ceai (5%), care a fost aplicat timp de 15 zile.

Uleiul esențial de arbore de ceai poate ajuta și la tratarea onicomicozei (ciuperca unghiei). Cercetătorii au folosit o cremă cu 5% ulei esențial de arbore de ceai.

După 16 săptămâni, acest produs a vindecat infecția fungică la 80% din pacienți.

Un alt studiu, realizat la Școala de Medicină de la Universitatea de Stat Wayne din Detroit, Michigan, a arătat că uleiul esențial de arbore de ceai este eficient în tratarea candidozei bucale (orofaringiene) rezistente la tratamentul cu fluconazol.

Au fost folosite două tipuri de soluții orale (una alcoolică și una non-alcoolică), de 4 ori pe zi, timp de 2-4 săptămâni. La finalul studiului, 7 pacienți s-au vindecat, iar 8 au avut îmbunătățiri clinice.

Alte efecte terapeutice

Pe lângă faptul că ajută la tratarea acneei, uleiul esențial de arbore de ceai și produsele care conțin acest ingredient ajută la dezinfectarea rănilor și la controlul infecțiilor fungice cauzate de leziuni traumatice, la ameliorarea simptomelor piciorului de atlet și impetigo.

Acest produs combate mătreața și mâncărimea pielii, înmoaie bătăturile și pielea uscată de pe călcâie sau mâini și calmează iritațiile pielii de după ras.

Poate fi folosit și pentru calmarea durerilor cauzate de mușcăturile de insecte.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1360273/
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22998411
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17314442
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10357864
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12407487

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.