Cum să folosești TURMERICUL pentru DURERI articulare

Artrita se manifestă prin dureri și umflături la nivelul articulațiilor, afectând îndeosebi degetele, cotul, șoldurile și genunchii.

Unul din cele mai bune remedii pentru reducerea intensității durerilor articulare este turmericul. Acesta are efecte calmante naturale, superioare antiinflamatoarelor sintetice, și nu creează reacții adverse precum acestea.

Turmeric Pentru Dureri - Rețete

Turmeric Pentru Dureri – Rețete

Turmericul conține compuși antioxidanți și detoxifianți care ajută la eliminarea radicalilor liberi. Eficiența sa se datorează în special proprietăților antiinflamatoare excepționale ale curcuminei, compusul activ din acest condiment. Acesta blochează anumite enzime și citokine (substanțe proinflamatoare) care produc inflamații în corp.

Curcumina reduce rigiditatea și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor. Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că turmericul este mai eficient decât Voltarenul (Diclofenac) în ameliorarea durerilor cauzate de artrita reumatoidă și decât Ibuprofenul în calmarea durerilor articulare.

Remedii din turmeric pentru artrită

Din păcate, rădăcina de turmeric încă nu se comercializează la noi în țară. Turmericul se poate găsi sub formă de pulbere și capsule. Procurați-le de la magazinele naturiste.

Pentru prevenirea durerilor articulare și a inflamațiilor, puteți folosi câte 1 linguriță de pulbere de turmeric pe zi. Începeți cu ¼ linguriță în prima săptămână, apoi creșteți doza la ½ linguriță pe zi. După 1 lună, puteți folosi 1 linguriță.

– Turmeric adăugat în mâncare

Adăugați ¼ linguriță de turmeric în omletă, orez, supe sau în dressingurile (sosurile) pentru salate.

– Lapte cu turmeric

Puneți 1 linguriță de turmeric într-un pahar cu lapte cald. Beți laptele seara, înainte de culcare.

– Ceai de turmeric (cu ghimbir)

Fierbeți 1 cană cu apă și adăugați 1 lingură de pulbere de turmeric. Dați focul la mic și lăsați să fiarbă 10 minute.

Puneți 2 căni de apă la fiert și adăugați 1 felie de ghimbir ras și ½ linguriță de pulbre de turmeric. Dați focul la mic și lăsați să fiarbă 10 minute, apoi infuzați încă 10 minute și strecurați. Îndulciți cu miere.

– Turmeric cu ghimbir și schinduf

Amestecați în cantități egale pulbere de turmeric, pulbere de ghimbir și semințe de schinduf măcinate. Puneți 1 inguriță din acest amestec într-un pahar cu apă caldă. Consumați acest remediu de 2 ori pe zi până la reducerea durerilor.

– Alifie din turmeric și ulei de cocos

Amestecați 1 linguriță de turmeric cu puțin ulei de cocos, cât să obțineți o pastă legată. Aplicați pasta pe articulațiile dureroase, fixați cu un bandaj și lăsați să acționeze 3 ore apoi clătiți cu apă. Acest remediu poate fi folosit cu regularitate.

– Alifie de turmeric și suc de lămâie

Amestecați 2 linguri de turmeric cu 1 lingură de suc de lămâie. Adăugați puțină apă fierbinte și amestecați până obțineți o pastă groasă. Aplicați-o pe zonele dureroase și lăsați-o să acționeze 15 minute, apoi clătiți cu apă. Acest remediu poate fi folosit cu regularitate.

Sursă: http://homeremediesforlife.com/turmeric-for-arthritis/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]