RODIA reduce PLACA BACTERIANĂ, previne CARIILE și bolile GINGIVALE (studii)

Rodia este un fruct biblic cu o forță terapeutică absolut covârșitoare. Cercetările recente au arătat că extractul de rodie, folosit sub formă de apă de gură, are beneficii pentru sănătatea orală.

Studiile au arătat că sucul de rodie reduce colesterolul, previne ateroscleroza și chiar ajută la desfundarea arterelor înfundate, conține hormoni similari celor regăsiți în ovarele femeii, stopează creșterea cancerului, inhibă îmbătrânirea prematură (declinul cognitiv și ridurile) întărește imunitatea, crește fertilitatea, combate artrita și multe altele.

Rodia Combate Placa Dentară

Rodia Combate Placa Dentară

Rodia conține antioxidanți puternici, precum taninuri, acid elagic, polifenoli și antocianini. Cercetătorii susțin că acest fruct are o capacitate antioxidantă mai mare decât ce a vinului roșu și a ceaiului verde.

Rodia susține sănătatea orală

Rodia a început să câștige teren și în domeniul dentar. Rapoartele clinice au arătat că datorită proprietăților sale antibacteriene și antioxidante, rodia atacă sursa cariilor dentare (microorganismele) la un nivel biochimic.

Cercetătorii indieni au testat efectele extractului de coji de rodii sub formă de apă de gură împotriva bacteriilor paradonto-patogene care produc placă bacteriană.

Comparativ cu sucul de rodii, cojile de rodii au demonstrat cea mai puternică activitate anti-microbiană. Acestea au fost preparate astfel: au fost uscate la soare în timpul zilei, iar noaptea în cuptor cu aer fierbinte, la o temperatură de 60 de grade Celsius, timp de 7 zile. După uscarea completă, cojile au fost măcinate și transformate în pudră. Din pudra obținută a fost realizată un extract apos.

Potrivit rezultatelor studiului, clătirea gurii cu extract de coji de rodii a inhibat toate cele trei tulpini de bacterii testate și a avut un efect anti-placă bacteriană semnificativ.

Cercetătorii sunt de părere că apele de gură pe bază de rodie ar trebui explorate ca remedii pe termen lung împotriva plăcii bacteriene, datorită efectelor lor profilactice și a lipsei de efecte secundare.

Un alt studiu, realizat de brazilieni, a arătat că extractul de rodie (și extractul de mușețel) poate ajuta inclusiv la reducerea sângerărilor gingiei și la tratarea gingivitei.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4759979/
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21206931
3. lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/35162/rodia-si-musetelul-trateaza-sangerarile-gingivale-studiu/
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3530267/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.