TONIC detoxifiant pentru FICAT – rețeta doctorul OZ

Această rețetă conține o combinație de plante cu efecte extrem de binefăcătoare asupra celulelor hepatice afectate. Ficatul nostru va iubi acest suc și-l va savura cu multă sete.

Poate fi consumat atât pentru stimularea funcțiilor ficatului, cât și pentru refacerea ficatului afectat de toxine, leziuni sau boli.

Tonic Pentru Ficat

Tonic Pentru Ficat

Tonic pentru ficat – rețetă

Ingrediente

• 1 morcov mare
• 1 castravete
• 1 mână de frunze de păpădie
• ¼ lămâie

Preparare

Rezultatele acestui remediu sunt foarte bune deoarece modul de preparare este „la rece”. Aveți nevoie de un blender pentru a mixa toate ingredientele:

– spălați frunzele de păpădie, rupeți-le bucăți mici și puneți-le în blender;
– spălați morcovul cu o periuță fără a-l curăța de coajă, tăiați-l rondele și adăugați-le în blender;
– spălați castravetele, tăiați-l felii și adăugați-l în blender;
– spălați lămâia cu oțet și bicarbonat (pentru a îndepărta pesticidele), tăiați-o cubulețe și adăugați-o peste restul ingredientelor
– mixați până când obțineți un suc omogen

Cum acționează

Păpădia este cel mai important ingredient din acest suc. Această plantă are un efect stimulant extraordinar asupra ficatului și bilei, ajutând la tratarea hepatitelor, a calculilor biliari și renali, a tulburărilor metabolice și inclusiv a diabetului, întrucât are ca efect scăderea glicemiei și a colesterolului.

Păpădia curăță stomacul de substanțe care se elimină greu, ficatul și sângele de toxine. În plus, păpădia are efecte anticancerigene impresionante, demonstrate științific.

Castravetele este bogat în apă, fibre, vitamina K și erepsină, compuși care ajută ficatul să elimine toxinele din corp. Potrivit Asociației Americane a Ficatului, alimentele sărace în grăsimi și bogate în fibre susțin funcția ficatului.

Morcovul este incorporat în majoritatea sucurilor cu efecte tonice și detoxifiante. Acesta este un aliment valoros pentru bolnavii de hepatită și ciroză. Conține fibre, care ajută la eliminarea deșeurilor toxice, reducând stresul de pe ficat.

Carotenoidele conținute, îndeosebi beta-carotenul stimulează fluxul biliar, ajutând la eliminarea toxinelor. Studiile realizate pe animale de laborator au arătat că beta-carotenul previne daunele  asupra ficatului.

Lămâia conține acid citric, un compus care inhibă procesul de acumulare a toxinelor în corp sub formă de cristale. Acesta crește capacitatea corpului de a elimina toxinele dăunătoare.

Un studiu danez realizat pe animale, publicat în Jurnalul European de Nutriție, a arătat că inclusiv coaja lămâii ajută la scăderea colesterolului din ficat și sânge. Rezultatele acestui studiu sugerează că coaja de lămâie poate fi benefică îndeosebi persoanelor cu boala ficatului gras.

Lămâia mai conține un bioflavonoid citric numit hesperidină, care a demonstrat efecte hepatoprotectoare.

Surse articol:
http://www.livestrong.com/article/533889-do-cucumbers-cleanse-the-liver/
„Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben
http://healthyeating.sfgate.com/carrots-good-liver-12265.html
http://www.greenmedinfo.com/blog/real-benefits-lemon-water-according-science

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.