COADA-CALULUI reduce presiunea din OCHII afectați de CATARACTĂ sau GLAUCOM

Tensiunea arterială mare și diabetul sunt două afecțiuni care pot cauza boli renale cronice și boli de ochi. Maria Treben spunea despre glaucom că acesta poate fi de multe ori cauzat de o dereglare a rinichilor.

Foarte multe persoane cu boli de rinichi au un risc mare de afecțiuni oculare, precum retinopatie, cataractă sau glaucom.

Coada-Calului Cataractă

Coada-Calului Cataractă

Retinopatia înseamnă o afectare a vaselor mici de sânge din ochi, cauzată de hipertensiune arterială ori diabet. Cataracta apare atunci când cristalinul din ochi își pierde transparența și devine opac, iar vederea devine încețoșată. Deși este considerată o boală a bătrâneții, bolnavii de diabet au un risc mai mare de a dezvolta cataractă.

Glaucomul afectează nervul optic din spatele ochiului, care trimite impulsuri la creier. Atunci când se adună o presiune prea mare în interiorul ochiului, nervul optic este afectat, iar persoana în cauză poate experimenta pierderea parțială sau totală a vederii.

Băi de șezut cu coada-calului pentru ochi

Terapeuta Maria Treben recomandă persoanelor care suferă de cataractă sau glaucom un remediu pe bază de coada-calului, care poate ajuta la reducerea presiunii intraoculare și implicit la ameliorarea glaucomului sau cataractei.

Planta trebuie folosită extern, sub formă de băi de șezut:

“Foarte importantă pentru glaucom este o baie de șezut cu coada-calului. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendentă mai departe ochilor. Băile cu coada-calului ajută la retragerea presiunii din ochii afectați. Ea exercită din afară o influență atât de bună asupra rinichilor, încât adesea este înlăturată presiunea din ochii bolnavi chiar în timpul băii.”

Cum se fac băile de șezut cu coada calului

Pentru o baie de șezut, aveți nevoie de 100 g de coada-calului uscată. Ideal ar fi să folosiți plante proaspăt culese, întrucât efectul este mult mai bun. În acest caz, trebuie să folosiți circa o jumătate de găleată.

Puneți plantele într-un recipient cu apă rece, cât să le acopere. Acoperiți și lăsați la macerat peste noapte.

A doua zi, încălziți amestecul, strecurați-l și adăugați-l în apa de baie. Se stă în apă 20 de minute, adăugându-se treptat apă fierbinte. Rinichii trebuie să fie acoperiți de apă. Încăperea în care se face baia trebuie să fie caldă (fără curent).

După baie, nu vă ștergeți cu prosopul, ci îmbrăcați-vă direct cu un halat gros și băgați-vă în pat. Trebuie să așteptați cel puțin o oră, pentru a favoriza transpirația.

Precauții

Oamenii de știință recomandă publicului larg să folosească această plantă doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste. Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase. De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

Surse articol:
“Plante Medicinale din Grădina Domnului – Sfaturi Bune din Biblia mea de Leacuri pentru Păstrarea Sănătății și Bunăstării”, Maria Treben
https://www.davita.com/kidney-disease/overview/symptoms-and-diagnosis/eyes-and-chronic-kidney-disease/e/4732

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. A nu se uita, este și remineralizant util în osteoporoză.

  2. Planta miraculoasa care vindeca o mie de boli!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.