Sirop de SFECLĂ și MIERE – un remediu simplu pentru ÎNTĂRIREA SĂNĂTĂȚII
Sfecla roșie este o sursă formidabilă de nutrienți care ajută la menținerea și redobândirea sănătății, rezistenței și forței pierdute în urma unei boli.
Are un potențial curativ atât de mare, încât este folosită inclusiv ca remediu împotriva cancerului și tumorilor. Acțiunea sa terapeutică se adresează în special sistemului cardiovascular, sângelui și ficatului.
Sfecla roșie este un detoxifiant extraordinar, un tonic natural și un antiinflamator de excepție. Este bogată în vitaminele A, C și complexul B. Conține multe minerale prețioase, precum magneziu, calciu, fier, sulf, fosfor și antioxidanți puternici.
Cel mai bun mod de a o consuma este în stare crudă, fie sub formă de suc, fie ca salată, în combinație cu alte legume (morcov, țelină), zarzavaturi (pătrunjel) sau fructe (precum măr sau lămâie).
Sucul nu trebuie consumat în cantități mari brusc, deoarece poate provoca o stare de greață. Doza se va crește treptat, de la câteva linguri pe zi, la 1 pahar de suc pe zi. Se poate face o cură de 2-3 săptămâni cu suc de sfeclă.
Sirop de sfeclă cu miere – rețetă
Ingrediente
• 500 g de sfeclă roșie
• 500 g de lămâi
• 500 g de miere polifloră
Preparare
Pentru a beneficia de toți nutrienții regăsiți în sfeclă și lămâi, folosiți-le cu tot cu coajă. Spălați-le cu apă simplă de murdărie, și apoi puneți-le la înmuiat într-un vas cu apă (3 părți) și oțet alb (1 parte). Lăsați-le 20 de minute, apoi frecați-le cu o periuță și bicarbonat de sodiu. Astfel veți îndepărta o parte din pesticidele regăsite în coajă.
Dați sfeclele pe răzătoare și stoarceți sucul printr-un tifon. Folosiți storcătorul electric dacă aveți unul în casă. Va fi mai ușor.
Radeți una din lămâi pe răzătoare, și păstrați coaja. Stoarceți sucul de la toate lămâile.
Amestecați apoi sucul de sfeclă roșie cu sucul de lămâie, coaja rasă de la o lămâie și mierea de albine. Puteți folosi în acest scop un borcan mare de sticlă. Puneți capacul și lăsați amestecul la macerat câteva ore, la frigider.
Siropul se poate consuma ca atare, câte 1 lingură, de 3-4 ori pe zi, sau se poate dilua cu apă minerală. Este plăcut la gust, datorită mierii de albine care adaugă dulceață, și lămâii, care dă sucului o aromă deosebită.
– Curăță ficatul, bila și sângele
– Vindecă anemia
– Crește nivelul hemoglobinei
– Îmbunătățește circulația (inclusiv la nivelul creierului)
– Crește rezistența la efort
– Reduce riscul unui atac de cord sau accident vascular
– Reduce nivelul tensiunii arteriale
– Ajută la reglarea colesterolului și trigliceridelor
– Îmbunătățește digestia
– Ajută la tratarea infecțiilor urinare
– Ajută la vindecarea bolilor cronice (leucemie, cancer)
– Împiedică dezvoltarea tumorilor
– Susține funcțiile sistemului nervos
Orice informație poate sa ajute,,,,
Bună reteta
Mulțumesc din suflet …multă ,multă sănătate .
Când vin acasă o să fac şi eu,aici nu mai găsesc sfeclă rosie
Da e mai greu de găsit în perioada asta .