„Pansament” GASTRIC natural, din semințe de IN
Semințele de in sunt deosebit de benefice pentru tractul gastro-intestinal. De altfel, Comisia E – comisia oficială a Ministerului Sănătății din Germania pentru avizarea produselor fitoterapeutice) a aprobat utilizarea acestora în constipațiile cronice, afecțiunile stomacului și ale colonului.
Beneficiile semințelor de in asupra tractului digestiv se datorează conținutului de mucilagii – fibre solubile în apă care formează un gel în interiorul stomacului.
Aceste fibre măresc volumul scaunului și ajută la eliminarea lui, ajută la tratarea constipațiilor rebele, mențin tranzitul regulat, dau sațietate, calmează tractul gastrointestinal și ajută în bolile inflamatorii intestinale. Aceste fibre îmbunătățesc de asemenea absorbția nutrienților de către intestin.
Semințele de in conțin lignani, un tip de polifenoli din plante (cu o activitate estrogenică), care reduc riscul cancerului de colon și de sân.
Pansament pentru stomac din semințe de in – rețetă
Remediul pe care vi-l prezentăm mai jos este util în gastrite și ulcer gastro-duodenal.
Ingrediente
• 2 linguri de făină de in
• 1 linguriță de suc de lămâie
• 200 ml de apă
Preparare
Făina de in poate fi obținută în casă, prin măcinarea semințelor de in prin râșnița electrică de cafea. Se poate găsi de asemenea la magazinele naturiste, într-o formă mai fină.
Se pune apa într-o cratiță. Se adaugă făina de in și se fierbe la foc mic circa 10 minute, amestecând continuu. După 10 minute de fierbere, se ia vasul de pe foc și se lasă amestecul la răcit.
Se incorporează sucul de lămâie proaspăt stors și se amestecă până la omogenizarea preparatului. Se consumă ca atare.
Alte beneficii ale semințelor de in
Semințele de in sunt bogate în acizi grași esențiali Omega-3, proteine, vitamina B1, cupru, mangan, magneziu, fosfor și seleniu.
– eliminarea toxinelor
– scăderea colesterolului
– reducerea greutății corporale
– prevenirea diabetului
– reglarea nivelului de zahăr din sânge
– prevenirea hemoroizilor
– combaterea bolilor cardiovasculare
– reglarea hormonală
– îmbunătățirea funcției uterine
– reglarea circului menstrual
– reducerea crampelor menstruale
– ameliorarea simptomelor de menopauză
– infertilitate la femei, endometrioză
Unii nutriționiști spun că semințele de in consumate întregi nu au nici un beneficiu, deoarece sunt eliminate înainte de a fi descompuse. Aceștia recomandă măcinarea semințelor de in sub formă de făină.
Atenție, nu trebuie depășită doza de 5 linguri de semințe de in pe zi, deoarece pot să apară blocaje intestinale. În cazul femeilor, doza zilnică nu trebuie să depășească 2 linguri de semințe măcinate la 2-3 zile.
Unele surse sugerează că semințele de in trebuie evitate de bolnavii de cancer de tip hormonal (de sân, de prostată, uterin sau ovarian), deoarece acestea conțin foarte mulți hormoni din plante.
Surse articol:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=81
„Rețete din Bucătăria Edenică”, Dr. Doru Laza
Da foarte bun ..
Deci ,ZVONURI ! „Unele surse spun „, „alte surse spun „…eu ce sa cred ???Voi cititi ce scrieti ?
Studiile pe acest subiect au obținut rezultate diferite sau contradictorii. De aceea este bine ca fiecare bolnav de cancer să întrebe medicul dacă are voie să consume aceste semințe.
Daca sunt contradictorii nu le mai publicati,bagati oamenii in ceata.Oncologii n-au habar de medicina naturista,nici macar nu o accepta ca alternativa.
Caraiani Tania Daniela Este bine ca oamenii să știe, pentru a întreba un specialist.
nu inteleg ce ar putea fi asa de rau sa consumi seminte de in , tocmai ca ajuta sa elimine resturile alimentare , care , daca stagneaza mult in intestine se fomeaza diversi compusi toxici ,
ms de reteta ,