Cel mai bun REMEDIU pentru PICIOARE UMFLATE
Umflăturile la nivelul picioarelor se numesc în termeni medicali „edem”. Sunt unul din principalele semne ale retenției de apă în corp.
Dacă edemele sunt cronice, durează de mult timp și produc dureri mari, poate fi vorba despre o boală serioasă care produce aceste umflături, și de aceea poate fi nevoie de un tratament prescris de medic.
Dacă însă aceste umflături apar și dispar (sunt ocazionale), se poate apela la remediile naturiste. Foarte eficient s-a dovedit a fi ceaiul de pătrunjel. Se folosesc mai ales rădăcinile, care au proprietăți diuretice mult mai mari decât frunzele.
Un studiu apărut în anul 2002 în Journal of Ethnopharmacology a demonstrat că pătrunjel este un diuretic natural foarte puternic, care blochează re-absorbția sodiului și potasiului, mărind astfel volumul urinei.
Pătrunjelul ajută rinichii să elimine excesul de lichide și sare din corp, contribuind astfel la reducerea umflăturii și a durerilor și la îmbunătățirea funcției rinichilor.
Un studiu realizat de cercetătorii brazilieni a confirmat că pătrunjelul crește fluxul urinar și reduce totodată tensiunea arterială. În acest caz, au fost folosite semințe de pătrunjel.
Cuprins
Mai bun decât medicamentele diuretice?
Pătrunjelul poate fi considerat un remediu superior medicamentelor diuretice datorită faptului că este foarte bogat în potasiu. Diureticele sintetice reduc nivelul potasiului din corp, cauzând numeroase efecte secundare.
Dr. John R. Christopher, unul din cei mai renumiți naturopați și autori din America recomanda ceaiul de pătrunjel în cantități mari (până la 1,8 litri pe zi) pentru tratarea edemelor. Doza poate fi crescută la 1 cană de ceai la fiecare oră. Spunea că la prepararea ceaiului este bine să se folosească atât frunzele verzi, proaspete ale plantei, cât și rădăcinile și semințele.
Iată metoda sa de preparare:
Frunzele și rădăcinile se toacă fin. Se pun circa 60 de grame de plantă într-o cratiță și se adaugă 1 cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-7 minute, apoi se strecoară. La final, se poate adăuga miere, lămâie sau ghimbir, pentru a îmbunătăți gustul ceaiului. Se bea cald.
Alte beneficii ale consumului de pătrunjel
Pătrunjelul proaspăt ne poate aduce mult mai multe beneficii sănătății, de aceea ar trebui să îl includem mai des în alimentație. Medicul antic grec Hipocrate folosea pătrunjelul ca tonic pentru reumatism, antidot pentru otrăviri, și ca remediu pentru pietre la rinichi.
Rădăcina de pătrunjel conține compuși cu efecte analgezice și relaxante asupra articulațiilor rigide, înțepenite. Tonifică vasele de sânge și reduce glandele mărite. Ajută de asemenea la eliminarea calculilor biliari (în doze de 400-500 ml pe zi).
Studiile au asociat consumul acestui zarzavat cu prevenirea sau chiar reducerea simptomelor de astm și alergii, bronșită, dureri menstruale, tulburări digestive sau afecțiuni ale tractului urinar.
Pătrunjelul ajută de asemenea la scăderea tensiunii arteriale, întărirea oaselor, prevenirea cancerului și îmbunătățirea respirației.
Studiile recente au arătat că pătrunjelul conține antioxidanți puternici care ne pot proteja împotriva cancerului (apigenină, vitamina C, vitamina A).
Înainte de a utiliza pătrunjelul ca remediu diuretic, consultați medicul, mai ales dacă luați deja medicamente diuretice sau suferiți de o boală cronică și faceți tratament.
Nu consumați pătrunjel în cantități mari dacă sunteți însărcinată!
Surse:
http://www.naturalnews.com/035044_parsley_antioxidants_blood.html
http://articles.herballegacy.com/parsley/
Multumim pentru reteta