SUCURILE din comerț ne pot scurta viața cu 5 ani (studiu)

Recomandarea de a reduce consumul de băuturi răcoritoare este întemeiată pe dovezi științifice. Sucurile dulci și colorate din comerț cresc energia, dar și greutatea corporală, și vin la pachet cu o serie de probleme de sănătate.

O recenzie realizată pe 88 de studii a arătat o legătură strânsă între consumul acestor băuturi și apariția obezității (mai ales la copii), a diabetului, a bolilor cardiovasculare și a tulburărilor endocrine.

Sucurile Ne Pot Scurta Durata Vieții

Sucurile Ne Pot Scurta Durata Vieții

Cercetările au arătat de asemenea că persoanele care consumă regulat băuturi răcoritoare au un aport scăzut de lapte, calciu și alți nutrienți esențiali pentru sănătate.

Băuturile îndulcite conțin cantități mari de glucoză și fructoză, care au următoarele efecte negative:

– favorizează depunerea de grăsimi în vasele de sânge și în alte zone din corp
– afectează absorbția glucozei de către celule
– cresc rezistența la insulină

Cele mai multe sucuri sunt îndulcite cu sirop de porumb bogat în fructoză, un tip de îndulcitor sintetic pe care studiile l-au asociat cu o serie de boli care afectează inima, sistemul nervos și plămânii.

Un studiu nou, apărut la sfârșitul anului 2014 a arătat că băuturile de tip Cola pot afecta inclusiv longevitatea.

Cercetătorii au analizat efectele consumului de băuturi răcoritoare cu lungimea telomerelor. Telomerii sunt o regiune de ADN regăsită la capătul cromozomilor umani, pe care oamenii de știință îi pot folosi pentru a aproxima starea genetică de sănătate și speranța de viață a oamenilor.

Rezultatele au arătat că marii consumatori de sucuri au telomerii mai scurți, fapt care ar putea indica o speranță de viață mai mică și un risc mai mare pentru boli. Cercetătorii au explicat că atunci când telemorii sunt mai scurți, celulele corpului îmbătrânesc mai repede, și devin mai sensibile la uzare și afectare.

Acest studiu a mai arătat un lucru interesant, și anume că sucurile care conțin 100% piure de fructe sunt asociate cu telomeri mai lungi, și implicit cu o speranță de viață mai mare, cu o imunitate mai puternică și cu un risc mai mic de boli.

Studiul a fost realizat pe persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 65 de ani. Peste 50% din participanți (5.000) consumau sucuri regulat, cel puțin o dată pe zi.

Cercetătorii notează un lucru important, și anume că deși studiul a fost efectuat pe persoane sănătoase, fără boli de inimă sau diabet, telomerii celor care au consumat sucuri regulat erau tot mai scurți.

În ciuda tututor atenționărilor din partea nutriționiștilor și a cercetărilor privind efectele negative ale consumului de Coca-Cola și alte băuturi răcoritoare din magazine, popularitatea acestor produse este în continuare extrem de mare, ba chiar a crescut foarte mult în ultimii 30 de ani.

Surse:
www.herbs-info.com/blog/new-study-soda-shortens-your-lifespan-by-5-years/?c=d
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1829363/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Daca nu Le bem am castigat😄

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.