Extractul de frunze de MĂSLIN – la fel de eficient ca medicamentele pentru DIABET

Cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, au realizat un studiu dublu-orb în care au demonstrat că extractul de frunze de măsline poate fi la fel de eficient ca Metformin, un medicament antidiabetic cunoscut în toată lumea.

Frunzele măslinului (Olea europea L.) sunt folosite de câteva secole în medicina populară ca remediu pentru diabet. Abia recent, cercetători au confirmat efectele benefice ale polifenolilor din această plantă asupra homeostazei glucozei la oameni.

Frunze de Măslin

Frunze de Măslin

Pentru acest studiu, au fost recrutați 46 de bărbați supraponderali. Aceștia au fost împărțiți în două grupuri: un grup a primit capsule cu extract de frunze de măsline, iar celălalt grup a primit un placebo, pe o durată de 12 săptămâni.

Rezultatele au fost remarcabile: pacienții care au primit extract de frunze de măslin au avut o scădere de 15% a rezistenței la insulină, și o creștere de 28% a secreției de celule pancreatice beta (celule producătoare de insulină în pancreas).

Autorii acestui studiu au concluzionat că eficiența extractului de frunze de măslin poate fi comparată cu cea a medicamentului Metformin un antidiabetic oral prescris persoanelor cu diabet non-insulinodependent, în special celor supraponderale cu risc de sindrom metabolic.

Un alt aliment care s-a dovedit eficient în reducerea rezistenței la insulină este negrilica, o plantă cunoscută la noi și sub denumirea de chimen negru sau susan negru. Este folosită ca mirodenie pentru mâncăruri.

Un studiu din 2010, realizat la Universitatea King Faisal din Arabia Saudită a arătat că pacienții cu diabet care au primit capsule cu negrilică (de 2 g pe zi) au prezentat o scădere semnificativă a glucozei sangvine a jeun și a rezistenței la insulină.

Alte alimente cu proprietăți anti-diabetice confirmate științific sunt: turmericul, scorțișoara, ghimbirul, fructele de pădure (afinele, căpșunile, merișoare, coacăze negre), berberina și spirulina.

Surse articol:
http://www.greenmedinfo.com/blog/reverse-insulin-resistance-these-8-foods
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3596374/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21675032

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Remedii naturiste f bune ptr. Diabetici. MERITA INCERCATE!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.