PĂPĂDIA, un leac străvechi pentru slăbit, curățarea corpului de toxine, boli de ficat și de bilă

Darurile lui Dumnezeu se sălășluiesc întotdeauna în oamenii și în lucrurile simple și lipsite de mândrie. Păpădia este un bun exemplu în acest sens.

Această plantă medicinală puternică este caracterizată de modestie dezarmantă. Crește pe toate câmpurile, și la prima vedere pare o buruiană banală, care nu are nimic deosebit de oferit.

Păpădie

Păpădie

În realitate însă, păpădia deține o forță curativă remarcabilă. Este plină de vitamine și minerale: vitaminele A, B, C și D, fier, zinc și potasiu. Frunzele sale sunt folosite în scop medicinal pentru prepararea de ceaiuri sau tincturi, dar și la preparate culinare, precum salate de sezon sau sandviciuri.

Și rădăcina de păpădie are o valoare terapeutică importantă. Unele studii au arătat că aceasta poate ucide celulele canceroase în mod țintit, fără să atingă celulele normale, sănătoase. Se poate folosi la ceai, tinctură sau cafea (ca înlocuitor pentru cafeaua normală).

Din florile păpădiei se pot prepara siropuri și vinuri medicinale.

Încă din vechime, păpădia era folosită ca leac pentru bolile de ficat. Americanii nativi fierberea păpădia în apă și consumau ceaiul obținut pentru a se vindeca de boli de rinichi, probleme ale pielii, arsuri stomacale, stomac deranjat sau umflături.

Vracii chinezi utilizau această plantă pentru probleme cu stomacul, apendicită sau inflamații ale sânului sau lipsă de lapte matern. În medicina europeană, păpădia este un remediu pentru febră, furunculoză, diabet și diaree.

Astăzi, rădăcina de păpădie este folosită pentru vindecarea afecțiunilor hepatice și biliare, iar frunzele sale ca remediu diuretic și depurativ, în curele de slăbire și de detoxifiere, pentru eliminarea excesului de apă din corp, și ca laxativ, pentru stimularea poftei de mâncare și îmbunătățirea digestiei.

Medicii naturopați folosesc rădăcina de păpădie pentru curățarea ficatului și a vezicii biliare de toxine, iar frunzele pentru îmbunătățirea funcției rinichilor.

Cu toate acestea, studiile pe păpădie au fost realizate pe animale de laborator, și nu pe oameni. Studiile preliminare pe șoareci cu diabet au arătat că păpădia poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea colesterolului total și a trigliceridelor.

Înainte de a folosi păpădia în scop terapeutic, consultați medicul, pentru a stabili doza potrivită și pentru a vă asigura că nu există interacțiuni sau contraindicații. Unele persoane pot avea alergie la păpădie, sau contraindicații la remediile diuretice.

Vezi contraindicații la păpădie

Sursă articol: http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/dandelion

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Intr-adevar,un bun remediu!

  2. am citit ca este singurul diuretic care nu scoate potasiul,foarte important!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.