CREȚIȘOARA oprește HEMORAGIILE la femeile aflate în preajma menopauzei

Crețișoara este o plantă înzestrată cu puterea de a vindeca o mulțime de boli femeiești. În limba germană se numește sugestiv „frauenmantel”, care înseamnă mantaua doamnei, iar la noi mai este cunoscută ca planta de leac a femeilor.

Această plantă are numeroase întrebuințări în afecțiunile ginecologice care apar în diferite perioade ale vieții, începând de la pubertate și până la menopauză. Este un leac de mare ajutor pentru tulburările menstruale de diverse cauze, secreții vaginale, fibrom uterin sau alte afecțiuni pelviene.

Crețișoara (Alchemilla vulgaris)

Crețișoara (Alchemilla vulgaris)

Un domeniu în care crețișoara excelează este cel al hemoragiilor. Proprietățile sale antihemoragice puternice o recomandă în hemoragiile uterine neregulate care apar la femeile de vârstă menopauzală, precum și femeilor care au un ciclu cu sângerări abundente (hipermenoree).

Cum se folosește crețișoara pentru hemoragii uterine

Cea mai eficientă formă de administrare în acest caz este pulberea de crețișoară. Aceasta se obține prin măcinarea fină a plantei uscate (vârfuri înflorite și flori de crețișoară) prin râșnița electrică de cafea. Se administrează în doze șoc, câte 2-3 linguri pe zi, pentru oprirea completă a hemoragiei. Alte surse recomandă o doză de 4-6 lingurițe pe zi, timp de 4 zile, însă atrag atenția asupra supradozării, care poate cauza reacții secundare.

Se poate administra și sub formă de ceai, câte 2-3 căni pe zi, între mese. Se prepară dintr-o linguriță de plantă și 250 ml de apă rece, fiartă 5-10 minute.

Leac pentru diferite tipuri de sângerări

Crețișoara poate stopa inclusiv sângerările și durerile cauzate de o extracție dentară, ajutând la închiderea imediată a rănii. În acest caz se folosește infuzia de crețișoară, la clătirea gurii de mai multe ori pe zi. Se folosește 1 linguriță cu vârf de crețișoară uscată la 500 ml de apă clocotită. Se lasă un sfert de oră, acoperit, apoi se strecoară.

Această infuzie se poate folosi și la spălarea rănilor purulente, varicelor, cangrenelor, ulcerațiilor și coșurilor, și la clătirea gurii pentru tratarea aftelor bucale, gingivitei, stomatitei și afecțiunilor gâtului: laringită, faringită.

Sursă articol: “Rețete Pentru Sănătatea Noastră”, Elena Pridie

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.