SFECLA roșie le apără pe femei de CANCER
Nu este o noutate faptul că sfecla roșie are puterea de a lupta împotriva cancerului. Primul studiu care a demonstrat capacitatea anticancerigenă puternică a sfeclei a fost realizat în anul 1950, de o echipă de cercetători de la Departamentul Pentru Boli Interne din Ungaria.
Dr. Alexander Ferenczi a obținut remisiunea cancerului folosind doar sfeclă crudă în concentrații mari. De pildă, un pacient de 50 de ani cu o tumoare pulmonară s-a însănătoșit după 6 luni, consumând sfeclă roșie.
Un studiu recent (2013), realizat de cercetătorii chinezi de la Universitatea Sun Yat-sen din Guangzhou, a arătat că sfecla roșie reduce semnificativ riscul cancerului de sân.
Studiul a fost realizat pe femei chineze. Riscul de cancer la sân a fost redus cu 50% la femeile aflate în perioada de post-menopauză, și cu 40% la femeile aflate în perioada de premenopauză.
Cercetătorii au asociat aceste efecte cu doi compuși din sfeclă – colină și betaină. Femeile cu un nivel mai mic de betaină și colină au prezentat un risc mai mare de cancer mamar.
Betaina este esențială pentru menținerea și repararea ADN-ului și prevenirea mutațiilor. Sfecla roșie este cea mai bogată sursă de betaină dintre toate legumele și cerealele. Pe locul al doilea se află spanacul, urmat de cerealele integrale (germeni de grâu, tărâțe, quinoa, orz și secară), de semințele de floarea-soarelui și de unele tipuri de pește.
Femeile au nevoie de un aport minim de 440 mg de betaină pe zi pentru a beneficia de protecție împotriva cancerului la sân.
Cea mai concentrată formă de administrare a sfeclei este sucul. Acesta ajută la detoxifierea corpului, hrănește celulele aprovizionându-le cu oxigen și nutrienți, reduce oboseala și tensiunea arterială, inhibă tumorile și crește rezistența la cancer.
Atenție, sucul de sfeclă roșie nu trebuie consumat ca atare, nediluat, deoarece are o acțiune detoxifiantă puternică. Îl putem combina cu alte sucuri, precum suc de morcov sau de măr.
Surse articol:
http://www.naturalnews.com/050378_beets_anti-cancer_foods_scientific_evidence.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23140534
http://www.naturalhealth365.com/beet_juice.html/