Uleiul de NUCĂ întărește vasele de SÂNGE și scade COLESTEROLUL

Nucile sunt renumite pentru efectele lor binefăcătoare asupra sistemului cardiovascular. Studiile recente au arătat că uleiul de nucă are un rol important în combaterea aterosclerozei.

Cercetătorii de la Universitatea Tufts și Universitatea din Pennsylvania au descoperit că uleiul de nucă îmbunătățește funcționarea vaselor de sânge și stimulează colesterolul HDL să transporte și să elimine excesul de colesterol din corp mult mai eficient.

Ulei de Nucă

Ulei de Nucă

După o masă care conține ulei de nucă, vasele de sânge funcționează mai bine, ajutând astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare. Acest studiu a fost realizat pe persoane supraponderale și adulte, cu hipercolesterolemie moderată.

Autorii cercetării susțin că aceste beneficii se datorează mai multor compuși regăsiți în nuci:

– acid alfa-linoleic (un tip de Omega-3)
– gama-tocoferol (o formă de vitamina E)
– fitosteroli (molecule asemănătoare colesterolului din plante care pot reduce nivelurile colesterolului)

Uleiul de nucă are proprietăți vitaminizante, revigorante, tonice vasculare, vermifuge și antiaterosclerotice. Este foarte bogat în vitaminele E și F.

Indicații terapeutice

Acest tip de ulei se obține la rece, prin metode speciale. Se găsește de cumpărat în magazinele naturiste și de specialitate.

– ateroscleroză (profilatic)
– litiază urinară și renală, alte afecțiuni renale
– rahitism
– teniază
– enurezis
– impotență masculină și frigiditate
– dermatoză, arsuri solare

Moduri de administrare

În scop terapeutic, se ia câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, sau adăugate în mâncăruri revigorante (ex. preparate cu țelină, năut etc).

Pentru combaterea aterosclerozei, se poate consuma câte 1 lingură de ulei de nucă pe zi. Persoanele cu afecțiuni cardiace pot folosi uleiul de nucă în locul uleiului obișnuit la salate sau alte preparate culinare.

Pentru eliminarea teniei, se poate prepara o salată de cartofi cu hrean, la care se adaugă 50-60 g de ulei de nucă. Salata se consumă seara, 3 zile la rând.

În cazul incontinenței urinare (enurezis), se poate face o cură de 15 zile, timp în care se consumă în fiecare seară câte o felie de pâine înmuiată în ulei de nucă.

Uleiul de nucă, precum și uleiul de migdale sunt recomandate în alimentația celor care au pietre la rinichi (litiază renală și urinară).

Uleiul de nucă poate fi folosit și extern, pentru întărirea copiilor anemici sau rahitici. Ajută de asemenea la tratarea dermatozelor și a arsurilor solare. În toate aceste cazuri, se fac frecții ale pielii cu ulei.

______________________________________________________________________________________________

Surse articol:
„Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu și Călin Ianța
„Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
http://www.medicalnewstoday.com/articles/260288.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.