GHIMBIRUL reduce simptomele ALERGIILOR de sezon

Ghimbirul este un super-aliment cu proprietăți terapeutice multiple, care poate fi folosit pe post de remediu. De aceea este bine să-l avem în casă sau la noi, pentru a-l folosi în caz de greață, rău de mașină sau de mișcare, răceală, dureri în gât, dureri articulare, musculare sau menstruale.

Un studiu recent, realizat pe animale de laborator și publicat în Jurnalul Nutritional Biochemistry, a arătat că ghimbirul ar putea fi eficient și în reducerea simptomelor de alergie sezonieră.

Ghimbir - Remediu Alergii

Ghimbir – Remediu Alergii

Rozătoarele cu rinită alergică indusă, tratate cu ghimbir, au prezentat o reducerea semnificativă a simptomelor specifice rinitei: strănut și frecarea excesivă a nasului. Cercetătorii au adăugat ghimbir în dieta normală a șoarecilor. Rezultatele au fost foarte bune. La animalele hrănite cu ghimbir, rata strănutului a fost de 13 ori mai mică, comparativ cu șoarecii care nu primit ghimbir.

Aceste efecte benefice s-ar putea datora unui compus din ghimbir, numit 6-gingerol. Acesta împiedică activarea celulelor T, un tip de celule albe de sânge care ne fac sensibili la unii alergeni.

Întrucât acest studiu a fost realizat pe animale, nu se știe dacă aceleași rezultate se pot obține și la oameni. Mulți dintre noi știm însă din practica personală că ghimbirul este un remediu foarte bun pentru răceală: nas înfundat, rinoree, dureri în gât.

Ghimbir – moduri de administrare

O mod simplu de a consuma ghimbirul este sub formă de ceai. Puneți 1-2 feliuțe de rădăcină de ghimbir la fiert 10-15 minute cu o cană de apă, apoi sorbiți ceaiul fierbinte. Puteți adăuga și puțină lămâie.

Dacă vreți un remediu mai concentrat, amestecați ghimbir ras cu miere într-un borcan. În acest articol puteți găsi această rețetă. Rădăcina de ghimbir poate fi adăugată și în supe-cremă sau în diferite deserturi și băuturi.

Sursă: http://undergroundhealthreporter.com/ginger-for-allergies/#axzz3xiwD6900

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Pentru alergiile la polen,ma tratez foarte bine cu frunze fierte de marul lupului.Simplu si ieftin.Fierbi cateva frunze in putina apa pentru zece minute,apoi faci doua cocoloase din acele frunze si le introduci in mas pentru 20 de minute ,o data pe zi timp de 6 zile.Pentru un an nu mai ai probleme.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.