PĂTRUNJELUL, MĂRARUL și LEUȘTEANUL – leacuri eficiente pentru afecțiunile ginecologice

Aceste două zarzavaturi banale au proprietăți terapeutice formidabile. Au îndeosebi o acțiune binefăcătoare asupra aparatului genital, atât la femei, cât și la bărbați.

Pătrunjelul conține principii estrogene. Este un remediu renumit pentru dereglările menstruale. Are totodată efecte anti-anemice și tonice la nivelul întregului organism. Semințele de mărar au și ele proprietăți emenagoge, adică ajută la reglarea ciclului menstrual.

Remedii Afecțiuni Ginecologice

Remedii Afecțiuni Ginecologice

Am găsit în una din cărțile domnului doctor Ovidiu Bojor câteva rețete și tratamente pe bază de pătrunjel, mărar, păstârnac și frunze de nuc pentru tratarea afecțiunilor ginecologice.

Dismenoree

Dismenoreea se manifestă prin menstruații neregulate și dureroase. Femeile care prezintă aceste simptome și au primit de la medic diagnosticul de dismenoree, pot încerca următoarele remedii naturiste:

• frunze de pătrunjel – se consumă frunzele verzi ca atare
• rădăcină de pătrunjel – se prepară un decoct din 50 g de rădăcină de pătrunjel și 1 litru de apă; se fierbe 20 de minute și se beau câte 2-3 căni pe zi; decoctul se îndulcește cu miere de albine
• mărar și păstârnac – consumate ca atare, sau adăugate în diferite salate și mâncăruri gătite
• semințe de leuștean – se pune ½ linguriță de semințe la infuzat într-o cană cu apă clocotită; se beau câte 2 căni pe zi

Leucoree

Leucoreea mai este cunoscută în popor sub numele de „poală albă”. Femeile afectate de leucoree suferă de secreții vaginale albicioase. Acestea pot fi provocate de o infecție bacteriană sau de o infecție cu Thrichomonas vaginalis. Se pot încerca următoarele rețete:

• semințe de pătrunjel – se prepar un decoct din 2 linguri de semințe și 100 ml de apă; se fierb 20 de minute și se strecoară; ceaiul rezultat se folosește la spălături locale
• frunze de nuc – se fierb 50-80 de grame de frunze de nuc într-un litru de apă timp de 20 de minute, apoi se strecoară; cu infuzia concentrată rezultată se fac instilații sau spălături locale

_________________________________________________________________________________________________

Surse articol:
„Fitoterapie Tradițională și Modernă”, Ovidiu Bojor, Dumitru Răducanu
„Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.