„Săpun” de față din OVĂZ și MUȘEȚEL – cea mai simplă rețetă pentru o piele curată și fină

Cineva spunea că produsele pe care le folosim pentru îngrijirea corpului ar trebui să fie atât de naturale și sănătoase încât să le putem ingera. Acest lucru se adeverește în cazul „săpunului” pe care vi-l prezentăm în acest articol.

Săpunul de astăzi nu mai este ce era o dată: natural, preparat la țară din untură, pelin sau flori de mușețel, care curăța foarte bine și lăsa pielea fină în urmă. Problema săpunurilor din comerț este că acestea înlătură o cantitate prea mare de ulei din piele, lăsând astfel pielea uscată, descuamată și iritată.

Săpun de Ovăz și Mușețel Rețetă

Săpun de Ovăz și Mușețel Rețetă

Dacă nu aveți posibilitatea să vă preparați propriul săpun de casă, puteți încerca o metodă mult mai simplă de curățare a tenului, folosind ovăz și mușețel.

Săpun natural – rețetă

Ovăzul este unul din cele mai eficiente remedii pentru piele. Calmează iritațiile, înlătură alergiile pielii, absoarbe excesul de ulei din piele, curăță și lasă pielea fină ca a unui bebeluș. Mușețelul este un calmant natural pentru piele. Este benefic îndeosebi pentru tenul sensibil, iritat și foarte uscat.

Ingrediente

• ¼ cană de fulgi de ovăz
• 1 linguriță de ceai de mușețel
• opțional: 1 lingură de argilă bentonit

Preparare

Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea, până când aceștia se transformă într-o pulbere fină, foarte plăcută la atingere.

Transferați pudra obținută într-un borcan de sticlă. Puneți apoi mușețelul în râșniță, adăugând și 1 linguriță de ceai de pulbere de ovăz. Măcinați din nou, până se fac pulbere. Adăugați pudra de mușețel în borcanul cu ovăz și amestecați cele două ingrediente.

Pe lângă acestea, puteți adăuga în acest amestec și puțină argilă din bentonită, foarte bogată în minerale, care curăță pielea de toxine și impurități, reduce inflamațiile, combate acneea, iritațiile și coșurile, fără să perturbe bariera protectoare de acid a pielii.

Mod de utilizare

Modul de folosire este simplu. Puneți ½ – 1 linguriță de amestec de pulberi în palmă și adăugați puțină apă caldă, pentru a obține o pastă. Prin contactul cu apa, pulberile se vor transforma într-o loțiune lăptoasă, care va lăsa pielea foarte fină și catifelată.

Aplicați pasta pe pielea curată și masați câteva minute. Clătiți la final cu apă caldă și apoi cu apă rece.

Sursă: http://empoweredsustenance.com/facial-cleanser-recipe/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. E foarte bun ,eu folosesc si pe par dupa samponare, si cade mai putin.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.