Noduli Glanda Tiroidă – Simptome şi Tratamente Naturiste

Foarte multe femei sunt astăzi afectate de tulburări ale glandei endocrine. Nodulii tiroidieni sunt printre cele mai frecvente afecţiuni ale tiroidei, care apar atât la femeile mature, cât şi la cele tinere şi care se dezvoltă o dată cu vârsta.

Noduli Tiroidieni: Simptome şi Tratamente NaturisteCe sunt nodulii tiroidieni?

Nodulii care apar la nivelul glandei tiroide pot fi definiţi ca nişte umflături sau excrescenţe anormale, care în principal nu cauzează probleme mari la nivelul sănătăţii. Studiile arată că doar 5% din nodulii tiroidieni depistaţi sunt canceroşi.

Cu toate acestea, 10% din nodulii beningi pot conţin celule canceroase. Pentru a verifica dacă nodulii sunt sau nu canceroşi, se va efectua o biopsie.

Noduli la tiroidă –  Simptome 

Nodulii beningni pot să nu prezinte nici un simptom, şi să nu necesite tratament de urgenţă. Dacă un nodul se măreşte, acesta se va simţi la palpare şi vor putea fi observaţi ca o inflamaţie la baza gâtului. Nodulii care cresc şi produc prea mulţi hormoni tiroidieni (thiroxină) pot duce la apariţia hipertiroidismului, şi pot da următoarele simptome.

– Palpitaţii (ritm cardiac neregulat)
– Nervozitate
– Scădere inexplicabilă în greutate

Simptomele nodulilor canceroşi

Nodulii maligni sunt cei care cresc rapid şi devin duri la atingere. Aceştia pot să apară mai ales la persoanele sub 20 de ani sau peste 70 de ani. Simptomele cauzate de nodulii maligni (canceroşi) sunt:

– Voce răguşită
– Dificultate la înghiţire
– Respiraţie greoaie
– Apariţia de noduli duri sub maxilar

Noduli la glanda tiroidă – Cauze

Cauzele apariţiei nodulilor la nivelul tiroidei sunt în general: lipsa de iod din alimentaţie, moştenirea gentică, stresul şi oboseala acută, traume psihice, extinderea cancerului la sâni sau la rinichi care poate cauza cancer tioidian (metastază). O cauză mai puţin remarcată este legată de tulburările emoţionale sau de suferinţa adunată, ne-exprimată.

Nodulii maligni, care prezintă un pericol pentru sănătate vor fi îndepărtaţi prin operaţie. De asemenea pacientului i se va administra iod radioactiv, pentru a distruge celulele canceroase. În cazul extirpării prin operaţie a glandei tiroide în totalitate, se va prescrie un tratament de substituţie hormonală pe viaţă.

Tratamente naturiste noduli tiroidieni

  Gargară cu sânziene şi nalbă mare, alternativ.
  Macerat la rece părţi egale din: sânziene, gălbenele, coada-calului, salvie, traista-ciobanului, ciuboţica-cucului, urzică şi trifoi roşu. Preparatul se face dintr-o linguriţă de amestec de plante la o cană cu apă. Se administrează câte 3 căni pe zi.
 Macerat la rece părţi egale din: brusture, busuioc, sunătoare, droiniţă, levănţică, pelin şi coada-şoricelului. Se ia o linguriţă de amestecul de plante şi se adaugă la o cană cu apă. se iau 3 căni pe zi.
•  Se recomandă o dietă crudivoră, cu legume, fructe şi lactate crude, nefierte.
  Cataplasme cu lut – se aplică de 3 ori pe zi în zona lombară-abdominală.
  Cataplasme cu lut şi ceapă rasă – se aplică de 3 ori pe zi pe zona tiroidei.
  Tratament cu ceai şi tinctură de drăgaică concepută special de Fanus Plant pentru afecţiuni tiroidiene – cura durează 2-6 luni.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.