RIDICHEA echilibrează hormonii TIROIDIENI (utilă în hipo- și hipertiroidie)

Ridichea este folosită în Rusia de foarte mult timp pentru tratarea ambelor tipuri de tulburări tiroidiene: hipo- și hipertiroidie, datorită unui compus cu efecte reglatoare asupra hormonilor tiroidieni.

Incidența afecțiunilor tiroidiene a crescut îngrijorător în ultimii ani. Femeile sunt cele mai predispuse la bolile tiroidei. În multe familii, ele se moștenesc. În cazul hipertiroidismului, cauza principală poate fi o boală autoimună (compuși toxici din apă, alimente și aer). Hipotiroidismul cauzează scăderea energiei și poate crește colesterolul până la niveluri foarte mari.

Ridiche Pentru Tiroidă

Ridiche Pentru Tiroidă

Glanda tiroidă produce hormoni care stimulează aproape toate celulele, sistemele și funcțiile corpului. Atunci când hormonii tiroidieni scad (hipotiroidie) sau cresc (hipertiroidie), restul corpului funcționează deficitar.

Tiroida este esențială pentru creștere, reglarea temperaturii, consumul de oxigen a celulelor și sinteza proteinelor. Glanda tiroidă produce hormoni care au rolul de a menține rata metabolică stabilă și procesele de producere a energiei în echilibru.

Ridichea reglează activitatea tiroidei 

Potrivit medicului antropolog John Heinerman, autorul celebrei cărți “Heinerman’s Encyclopedia of Healing Juices”, cercetătorii ruși ar fi descoperit că această plantă conține o substanță numită rafanină, care ajută la menținerea hormonilor tiroidieni T3 și T4 în echilibru.

Ridichea roșie și neagră au fost folosite de unii medici în timpul Uniunii Sovietice pentru tratarea hipotiroidismul, datorită rafaninei, un compus sulfuric care menține producția de tiroxină și calcitonină în echilibru. Un nivel optim de rafanină în sânge poate împiedica glanda tiroidă să secrete prea mulți sau prea puțini hormoni tiroidieni.

Doza zilnică

Dr. Mercola susține de asemenea că ridichea și sucul de ridiche pot ajuta la echilibrarea activități glandei tiroide. Cu toate acestea, nu există încă o doză stabilită pentru consumarea sucului de ridiche. Se poate începe cu 100 ml de suc de ridiche pe zi, combinat cu suc de morcov sau alte legume, precum țelină, pătrunjel sau sucuri verzi bogate în clorofilă, precum iarbă de grâu.

____________________________________________________________________________________________

Surse articol:

“Farmacia Verde”, James A. Duke

http://rawtransformations.blogspot.ro/2008/12/benefits-of-radish-juice.html

www.healthyandnaturalworld.com/easy-and-effective-tonic-for-thyroid-disorders-recipe/

http://www.naturalways.com/thyroid.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.