Anxiolitice naturale – alimente care înlătură ANXIETATEA

Anxietatea este o tulburare care răspunde bine la terapia naturală. Există numeroase plante și alimente care pot ajuta la reducerea tulburărilor anxioase fără efecte secundare.

Cercetătorii au descoperit că un grup de antioxidanți cunoscuți sub numele de flavonoide au un mod de acțiune similar cu cel al medicamentelor benzodiazepine. Studiile realizate pe animale și celule au arătat că aceste flavonoidele au efecte benefice asupra creierului și nervilor.

Alimente Care Reduc Anxietatea

Alimente Care Reduc Anxietatea

Benzodiazepinele – precum diazepamul, valium sau xanax sunt medicamente antidepresive, cu efecte sedative, hipnotice, relaxante musculare și anxiolitice, care pot produce efecte secundare precum sedare, amnezie, ataxie. Din acest motive, oamenii de știință caută alternative naturale și lipsite de pericole.

Comparativ cu medicamentele convenționale utilzate împotriva tulburărilor anxioase, flavonoidele reușesc să treacă de bariera de sânge a creierului fără să producă efecte adverse.

Un prim studiu pe efectele flavonoidelor din plante asupra anxietății a fost realizat în anul 1988, de un grup de cercetători danezi. Aceștia au identificat în Apa Carmeliților (un extract alcoolic preparat din roiniță, scorțișoară, nucșoară și rădăcină de angelică) un compus antioxidant activ numit amentoflavon, care s-a dovedit a fi la fel de potent ca și diazepamul în ceea ce privește influențarea unor receptori din creier.

Cercetătorii au identificat mai multe tipuri de flavonoide: kamepferol, miricetină, quercetină, apigenină, luteolină, hesperetină, naringenină, catechine, epicatechine, antocianidine și cianidine.

crisina – regăsită în passiflora sau floarea-pasiunii (1994)
apigenina – regăsită în florile uscate ale mușețelului (1995)
flavoni dintr-un extract de frunze de salvie (2003)
epigalocatechine – regăsite în ceaiul verde (2004)
gabrol – regăsit în lemnul-dulce (2012)
quercetină și kaempferol – regăsite în florile de tei (2011)
glicozide flavonoide – regăsite în extractul de Ginkgo biloba (2011)

Un studiu realizat pe animale de laborator a arătat că flavonoide precum apigenina și crisina nu produc efecte de amnezie nici chiar în doze mari. Din contră, apigenina are un efect ușor stimulator asupra performanței cognitive,, îmbunătățind procesul de învățare

Alimentele cu cel mai mare conținut de flavonoide

– Cacao
– Pudra de roșcove
– Fructele de soc
– Murele
– Zmeura
– Pătrunjelul verde
– Afinele
– Ceaiul verde
– Merișoarele
– Coacăzele
– Ceaiul alb
– Strugurii
– Fructele acai

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/feel-anxious-and-edge-get-more-these-flavonoid-rich-foods

Cautari:
    anxiolitice naturale |

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.