Compresele cu OȚET ameliorează VARICELE – durerea, umflăturile, senzația de greutate și oboseală a picioarelor (studii)

Conform estimărilor cercetătorilor, 30-50% din adulți vor avea varice la un moment dat în viața lor. Venele varicoase nu sunt doar inestetice, ci pot fi și dureroase pe măsură ce se agravează, cauzând edeme, greutate și oboseală la nivelul picioarelor.

Deși par inofensive la început și nu prezintă simptome, venele în formă de păianjen, chiar și acelea mici, pot evolua spre vene varicoase.

Oțet de Mere Pentru Varice

Oțet de Mere Pentru Varice

Varicele pot fi cauzate de o acumulare de colesterol rău în artere, care se oxidează și se transformă în radicali liberi. Acești radicali liberi afectează pereții vaselor de sânge (prin acumularea de placă) și implicit valvele din vene care pompează sângele înapoi la inimă.

O altă cauză a apariției varicelor este rezistența crescută la insulină, adică o creștere a glucozei din sânge, care la rândul ei se oxidează și produce daune la nivelul valvelor venelor.

Comprese cu oțet de mere pentru varice 

O dietă adecvată poate ajuta la tratarea varicelor. Oțetul de mere s-a dovedit un aliment eficient în acest sens.

Cercetătorii din domeniul cardiovascular de la Școala de Medicină din cadrul Universitatății Mustafa Kemal din Turcia au investigat efectele aplicării externe a oțetului de mere, direct pe zonele afectate de varice.

→ Metoda folosită

80 de persoane diagnosticate cu varice au fost împărțite în două grupuri. 40 de persoane din grupul 1 au aplicat oțet de mere pe varice de 2 ori pe zi, timp de 1 lună.

În acest scop, au ridicat picioarele la 45 de grade, au înmuiat o bucată de bumbac în oțet de mere și au înfășurat-o împrejurul picioarelor, pe zona afectată de varice. Compresa a fost lăsată să acționeze 30 de minute. La final, au aplicat o cremă hidratantă, pentru a preveni iritarea pielii.

Celelalte 40 de persoane din grupul 2 nu au folosit oțet de mere. Toți pacienții au fost testați la fel înainte și după experiment.

Rezultate:

Conform rezultatelor, durerea resimțită de persoanele tratate cu oțet de mere a scăzut cu 6.23 de puncte (de la 41.9 la 35.67).

Și crampele au fost reduse până la dispariția completă după aplicarea oțetului de mere.

4 persoane care au aveau edeme severe la începutul experimentului au raportat dispariția lor după aplicarea compreselor cu oțet de mere. Din 25 de persoane care aveau edem ușor, 6 persoane au declarat că acestea au dispărut după compresele cu oțet.

9 persoane aveau mâncărimi, iar după utilizarea oțetului, doar 2 au raportat mâncărimi la final.

3 din 4 persoane cu senzație de greutate în picioare s-au tratat după aplicarea oțetului de mere. Rezultate bune s-au obținut și în ceea ce privește reducerea oboselii de la nivelul picioarelor.

Mai mult, la persoanele tratate cu oțet de mere, nivelul anxietății a scăzut de la 5.21 la 4.15.

Cum funcționează

Acum 2.000 de ani, Hipocrate prescria oțetul de mere cu miere pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Efectele tămăduitoare ale acestei licori se datorează acidului acetic, polifenolilor, pectinei din mere și carotenoidelor. Are efecte antibacteriene, și ajută la creșterea probioticelor (bacterii bune), benefice atât sănătății intestinale, cât și creierului.

Un studiu realizat la Universitatea Lund din Suedia a arătat că oțetul de mere, consumat la masă, scade glicemia și răspunsul la insulină, și crește sațietatea.

Alte studii au arătat că oțetul de mere reduce lipidele oxidative și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Prin reducerea colesterolului oxidat excesiv se produc mai puține daune la nivelul valvelor venelor, și sunt șanse mai mari ca acestea să se vindece.

Sursă: http://www.realnatural.org/varicose-veins-apple-cider-vinegar-and-other-natural-strategies/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. super tare articol! am să aplic și eue această metodă! într-adevăr am rezistență la insulină și varice! Sunt operată și mi s-a scos safena dreaptă!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.