ANANASUL are efecte antiinflamatoare puternice – reduce DUREREA și UMFLĂTURILE

Dincolo de parfumul tropical și savoarea ananasului se ascunde un compus activ cu un potențial terapeutic extraordinar. Acest compus se numește bromelaină.

Bromelina este un amestec de enzime regăsite în fructul și tulpina ananasului, folosită de zeci de ani ca supliment alimentar pentru diferite tipuri de inflamații și umflături, dureri articulare și musculare, digestie slabă și cancer.

Ananasul Reduce Inflamațiile și Durerile

Ananasul Reduce Inflamațiile și Durerile

Studiile au arătat că acest compus, folosit în combinație cu tratamentul prescris, poate ameliora simptomele inflamației acute a nasului și sinusurilor. Bromelaina a fost cercetată și pentru efectele sale antiinflamatoare în astm.

Studiile clinice preliminare au arătat că bromelina are de asemenea proprietăți analgezice, prin care poate reduce simptomele de osteoartrită, artrită reumatoidă și dureri musculare după un efort intens.

Pe lângă efectul de reducere a durerilor, bromelaina ajută inclusiv la refacerea țesuturilor. Aplicarea externă a preparatelor cu bromelaină ajută la îndepărtarea pielii moarte de la nivelul unei arsuri și la vindecarea rănilor într-un timp mult mai scurt. Este de asemenea utilă în vânătăi și dureri post-operatorii.

Cum acționează bromelaina

Acest compus inhibă acțiunea unor substanțe inflamatoare numite prostaglandine, asociate cu durerea și umflăturile. Mai mult, bromelaina ajută la formarea altor prostaglandine, care au efecte anti-inflamatoare.

Bromelaina s-a dovedit de asemenea benefică și în combaterea afecțiunilor cardiovasculare, în special tromboză și angină. Există și studii în curs pentru investigarea proprietăților anticancerigene ale bromelainei.

Interacțiuni cu alte medicamente

Nu luați suplimente cu bromelaină fără să consultați mai întâi medicul. Bromelaina poate interacționa cu unele medicamente, precum:

– antibiotice (bromeliana crește cantitatea de antibiotice absorbită de corp, precum amoxicilină și tetraciclină)
– anticoagulante și medicamente pentru subțierea sângelui precum warfarină, aspirină, plavix (bromelaina afectează capacitatea de coagulare a sângelui)
– sedative, medicamente pentru insomnie (bromelaina poate crește efectul sedativelor)

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12587686
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement-interaction/possible-interactions-with-bromelain
http://www.greenmedinfo.com/substance/bromelain

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.