SALVIA ajută în amigdalită, dureri de gât, dinți cu puroi și inflamații bucale

Salvia este una din cele mai bune remedii naturiste pe care le putem folosi pentru tratarea problemelor de la nivelul cavității bucale sau ale gâtului.

Ceaiul de salvie este folosit din vechime pentru tratarea tusei, astmului, bronșitei, anginei, inflamațiilor gâtului și gurii, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare.

Ceai de Salvie

Ceai de Salvie

Botanista austriacă Maria Treben recomandă ceaiul de salvie pentru următoarele afecțiuni:

– amigdalită
– dureri în gât
– dinți cu puroi
– inflamații în cavitatea bucală
– inflamația faringelui

În toate aceste cazuri, se pot aplica pe zonele afectate comprese calde cu ceai de salvie, sau se poate face gargară cu ceai de salvie, de mai multe ori pe zi (seara și dimineața). Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Pentru comprese se folosește o bucată de pânză sau vată curată, care se înmoaie în ceaiul cald, proaspăt preparat, și apoi se stoarce.

Cercetătorii iranieni au descoperit că apele de gură de bază de salvie pot reduce coloniile de streptococi care cauzează placă dentară la copii de vârstă școlară.

Diferite specii de salvie au fost folosite în sistemele medicinale vechi din Asia, China și India pentru ameliorarea durerilor, reducerea inflamațiilor și tratarea infecțiilor bacteriene și virale. Studiile științifice confirmă majoritatea utilizărilor tradiționale ale salviei, și susțin că această plantă are un potențial farmacologic extraordinar încât poate fi folosită pentru dezvoltarea de medicamente.

Pe lângă capacitatea ei de a trata afecțiuni minore precum tulburări digestive sau circulatorii, transpirație excesivă, și afecțiuni ale pielii, salvia s-a dovedit utilă și în ameliorarea sau vindecarea unor boli mai severe, precum depresie, demență, diabet, obezitate, boli de inimă sau cancer.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003706/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4676988/
„Plante Medicinale din Grădina Domnului – Sfaturi Bune din biblia mea de leacuri pentru păstrarea sănătății și bunăstării”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. As dori si eu ceva naturist pentru sindrom vertiginos.

  2. Ce friptura buna faci cu ea mama .!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]