4 PLANTE care ne pot ajuta să trecem nevătămați sezonul GRIPELOR

Usturoiul, ceapa, cimbrul, salvia, mușețelul, mierea de albine și lămâia sunt doar câteva exemple de plante și alimente care ne pot ajuta în lupta împotriva răcelii și gripei. Le putem folosi sub formă de ceai, sau crude, dacă este cazul.

Trebuie să știm însă că nu toate persoanele reacționează la fel de bine la o anumită plantă, de aceea fiecare trebuie să testeze pe cont propriu care este cel mai bun remediu.

 

Remedii Anti-Gripă

Remedii Anti-Gripă

Socul

Este vorba despre fructele de soc, care au proprietăți antivirale dovedite științific. Când sunt în sezon, le putem conserva sub formă de tinctură sau sirop. Acestea sunt cele mai bune forme de administrare în cazul unei gripe sau răceli. În afara sezonului, putem găsi aceste produse la magazinele naturiste la prețuri destul de accesibile.

Fructele de soc sunt un tonic foarte bun pentru sistemul imunitar. Sunt atât de puternice încât pot împiedica atașarea virusului gripal de celulele corpului nostru.

Un studiu din 2004, publicat în Jurnalul International Medical Research a demonstrat că extractele de fructe de soc pot fi considerate un tratament natural, sigur și ieftin pentru gripă. Doza folosită de cercetători a fost de 15 ml de sirop de fructe de soc, administrată de 4 ori pe zi.

Echinacea

Este considerată cea mai bună plantă pentru întărirea imunității, și probabil cea mai bine vândă dintre suplimentele imunostimulatoare comercializate astăzi.

Echinacea este un remediu antic încercat și confirmat pentru răceală și gripă. Un studiu realizat pe 95 de persoane răcite a arătat că cei care au băut ceai de echinacea timp de 5 zile și-au revenit mai repede decât cei care nu au primit acest remediu.

Putem găsi diferite preparate medicinale pe bază de echinacea: capsule, tinctură, ceai sau suplimente combinate cu propolis sau vitamina C, atât la magazinele naturiste, cât și în farmacii.

Usturoiul

Poate fi considerat pe bună dreptate o armă puternică împotriva bacteriilor, fungilor și virusurilor. Usturoiul este probabil cel mai accesibil remediu pe care îl putem utiliza pentru a ne păzi sau trata de diferite boli, inclusiv cancer sau boli cardiovasculare.

Studiile au confirmat efectele anti-gripale ale usturoiului. Are proprietăți antibiotice remarcabile. Îl putem consuma ca atare, sau folosi la mâncăruri, în doze cât mai mari. Crud este cel mai bun. Nici ceapa nu trebuie trecută cu vederea. Este eficientă mai ales în tratarea tusei.

Ghimbirul

Efectul de încălzire rapidă a corpului pe care îl simțim atunci când bem ceai de ghimbir sau consumăm acest condiment în altă formă dă mărturie despre potențialul său terapeutic. Este folosit pentru probleme digestive și greață de peste 2.000 de ani. Are proprietăți antivirale, antimicrobiene și antiinflamatoare confirmate. Este eficient împotriva răcelilor comune, a simptomelor de gripă (nas înfundat, dureri în gât, tuse, dureri musculare), a durerilor de cap și a problemelor cu circulația sangvină.

Ghimbirul intensifică transpirația și ajută la eliminarea toxinelor și a patogenilor, și ajută la întărirea imunității bolnavilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.