Calmarea rapidă a acidității gastrice și a ARSURILOR la STOMAC

Arsurile la stomac se numesc în termeni medicali pirozis. Această afecțiune poate fi recunoscută prin următoarele semne: gust acid în gură, dureri în poziție de culcat pe spate, dureri la aplecarea în față, gaze și tuse nocturnă.

Profesorul doctor Constantin Milică recomandă persoanelor care suferă de arsuri stomacale să urmeze un regim bazat pe alimente cu efecte alcalinizante, precum zarzavaturi, fructe, gălbenuș de ou și cartofi.

Arsuri la Stomac Remedii

Arsuri la Stomac Remedii

Pâinea este un aliment care poate înrăutăți simptomele dureroase de arsuri, deoarece stimulează producția de acid gastric.

Remedii pentru arsuri la stomac

Pentru calmarea rapidă a arsurilor la stomac, profesorul Constantin Milică spune că se poate consuma o bucată de brânză grasă, fără pâine. Brânza ajută la absorbția excesului de suc gastric care provoacă durerile.

Imediat după apariția simptomelor, se poate bea un pahar (250 ml) de suc de morcov, proaspăt stors. Sau se poate consuma zilnic câte 15 boabe de muștar și 1 linguriță de anason pe zi.

Alte alimente sau preparate care pot alina durerile cauzate de arsurile gastrice sunt:

• sucul de cartofi cruzi, proaspăt stors
• fulgii de ovăz fierți
• un vârf de cuțit de cărbune de lemn de tei
• laptele crud
• salată din flori proaspete de salcâm, lăsate la macerat 2 ore în apă cu suc de lămâie, amestecate cu miere, o portocală și fructe uscate

Alimente contraindicate în arsurile la stomac

Trebuie evitate alimentele și produsele care produc aciditate. Dintre acestea, cele mai periculoase sunt: grăsimile, carnea, ceapa crudă, usturoiul, cașcavalul, dulciurile, prăjiturile, ciocolata, mierea sintetică, oțetul, cafeaua, ceaiul negru, berea, băuturile alcoolice tari, sucurile și băuturile carbogazoase, piperul și alte condimente iuți.

Sunt de preferat mesele mici și dese, servite în deplină liniște, fără grabă. Alimentele trebuie mestecate bine înainte de a le înghiți. Ultima masă trebuie luată cu cel puțin 2-3 ore înainte de culcare.

Sursă: „Medicina Naturistă” – Tainele Sănătății, Tinereții și Frumuseții, Vol. 1, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.