ȚELINA – un remediu eficient pentru GUTĂ

Țelina are un potențial terapeutic extraordinar. Este renumită mai ales pentru proprietățile sale diuretice puternice.

Acest lucru este util îndeosebi pentru persoanele care suferă de gută, întrucât ajută la eliminarea excesului de acid uric care și cristalele s-ar putea depune în articulații și cauza dureri. Mai mult, țelina are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Țelina Vindecă Guta

Țelina Vindecă Guta

Botanistul James A. Duke – un mare cunoscător, iubitor și utilizator al plantelor – recomandă tuturor celor care suferă de atacuri dureroase de gută să folosească țelina cu încredere. El însuși se declară mirat de eficiența ei.

Țelina elimină acidul uric și cristalele care se depun în articulații

Acesta scrie în cartea lui „Farmacia Verde” că a început să ia câte 2 tablete de extract de semințe de țelină pe zi în locul medicamentelor cu allopurinol (indicate în cazurile de gută cronică), aflând că acest remediu natural l-ar putea ajuta să elimine acidul uric.

„În momentul în care scriu aceste rânduri au trecut 6 luni de când nu am mai avut vreun atac. Deși la început am fost sceptic, acum am devenit încrezător. Semințele de țelină au păstrat nivelurile de acid uric sub limitele critice.”

După ce s-a convins de eficacitatea extractului, a încercat să consume direct tulpini de țelină, câte 4 pe zi, timp de o săptămână. Efectele au fost neașteptat de bune.

Cum funcționează

Efectele diuretice și calmante asupra crizelor de gută sunt demonstrate științific. Ele se datorează în special conținutului de uleiuri diuretice – îndeosebi 3-n-Butylpthalide – compusul activ care îi dă țelinei mirosul și aroma specifică.

Un studiu pilot de 12 săptămâni realizat pe 15 persoane cu gută, osteoartrită sau osteoporoză a arătat că 34 mg de extract de semințe de țelină, de 2 ori pe zi a reduse semnificativ durerile după 3 numai 3 săptămâni. Beneficii maxime au fost obținute după 6 săptămâni de utilizare a extractului.

Într-un studiu mai amplu, efectuat pe 70 de pacienți, 75 mg de extract de țelină, administrat de 2 ori pe zi timp de 3 săptămâni, a produs efecte și mai bune. Au fost obținute reduceri semnificative din punct de vedere clinic ceea ce privește intensitatea durerilor, și îmbunătățiri notabile a mobilității și calității vieții pacienților.

Atenționări

Cei care suferă de gută nu trebuie totuși să renunțe la medicamentele prescrise de medic. Extractul de semințe de țelină poate fi folosit cu succes doar pentru ameliorarea durerilor.

Femeile însărcinate nu trebuie să consume semințe de țelină, deoarece stimulează uterul.

Surse:
„Farmacia Verde”, James A. Duke
http://www.drdavidwilliams.com/celery-extract-for-gout/
http://goutandyou.com/gout-and-celery-seeds/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.