Uleiul de MENTĂ – la fel de eficient ca aspirina și paracetamolul în reducerea DURERILOR de cap

Uleiul de mentă este unul din cele mai bune leacuri pe care le putem folosi împotriva durerilor de cap, a migrenelor sau a cefaleei. Oamenii de știință susțin că între acest remediu și aspirină sau paracetamol nu există practic nici o diferență clinică.

Cercetătorii germani au comparat eficiența uleiului de mentă cu cea a paracetamolului în ceea ce privește ameliorarea durerilor de cap cauzate de încordare nervoasă, tensiune sau stres. Studiul lor a fost realizat pe 41 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care sufereau de atacuri de migrenă frecvente, câte 22 în fiecare lună.

Ulei de Mentă - Dureri

Ulei de Mentă – Dureri

Uleiul de mentă a fost aplicat de-a lungul frunții și tâmplelor. După numai 15 minute de la prima aplicare, pacienții au raportat o reducere semnificativă a intensității durerilor. Efectul a fost menținut cel puțin o oră. Pacienții nu au raportat efecte adverse.

Cercetătorii au observat că aplicațiile externe cu ulei de mentă au fost la fel de eficiente ca și pastilele de paracetamol administrate intern. Din acest motiv, autorii acestui studiu au concluzionat că uleiul de mentă poate fi considerat o alternativă sigură, bine tolerată și ieftină la medicamentele analgezice folosite în terapia durerilor de cap.

Cum se folosește

Botanistul american James A. Duke spune în cartea lui, „Farmacia Verde”, că durerile migrenoase pot fi ameliorate cu ajutorul uleiului de mentă, aplicat pur și simplu pe tâmple. Pentru o eficiență sporită, el recomandă și alte uleiuri care pot fi folosite în combinație cu cel de mentă, precum ulei esențial de eucalipt, de rozmarin și de lavandă.

Aplicați uleiul pe frunte, de la o tâmplă la alta, masând pielea cu vârful degetelor, sau pe ceafă, dacă durerea este localizată în partea posterioară a capului.

Uleiul de mentă poate fi folosit și contra nevralgiilor, durerilor articulare, reumatice, sau a durerilor de dinți. Se folosește întotdeauna diluat cu ulei vegetal, aplicat pe zonele dureroase sub formă de masaj. La adulți se combină 2 picături de ulei esențial cu 1 linguriță de ulei vegetal. La copii, se folosește 1 picătură de ulei esențial în amestec cu 1 linguriță de ulei vegetal (care poate fi de floarea-soarelui, de măsline, de cocos, de migdale etc).

Asigurați-vă că pe sticluța de ulei esențial de mentă scrie Mentha piperita – aceasta este denumirea științifică a mentei.

[wcepe_products ids=’8571,5501′ button=’Cumpără aici’]

Contraindicații și precauții

Atenție la ochi. Nu aplicați uleiurile esențiale în în jurul ochilor sau a mucoaselor. Dacă vă intră puțin din greșeală în ochi, clătiți cu apă curată din abundență. Uleiurile esențiale se folosesc doar extern, și doar diluate cu un tip de ulei vegetal. Ele nu se administrează intern.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8805113
„Farmacia Verde”, James A. Duke
“Hrana Vieții”, Doctor Mihai Petrovici

Citeşte mai multe despre:

7 comentarii

  1. Sper sa mi fie si mie de folos la sinusuri,doamne ajuta pe toti cei cu probleme de sanatate.

  2. Adevărat. Ameliorează durerile de cap!!

  3. Este adevarat si eu il folosesc cu succes

  4. Unde de găsește și ce preț ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.