GĂLBENELELE reduc durerea menstruală și hemoragia cu până la 3-4 zile

Menstruația dureroasă și abundentă se numește, în termeni medicali, dismenoree. Afectează 50% din femei, dar este mai des întâlnită în rândul fetelor tinere, până în 25 de ani. Intensitatea durerii tinde să scadă pe măsura înaintării în vârstă.

Durerile se resimt la nivelul abdomenului inferior. La unele femei, aceste dureri sunt atât de puternice încât trebuie să lipsească de la serviciu sau de la școală.

Dismenoree Tratament Naturist

Dismenoree Tratament Naturist

Există două tipuri de dismenoree:

Dismenoree primară, care este cauzată de o tulburare a ciclului ovulator (exces de prostaglandine);
Dismenoree secundară – care poate fi cauzată de anumite afecțiuni genitale, precum endometrioză, boala inflamatorie pelvină, fibrom uterin, polipi uterini sau tulburări hormonale.

În dismenoreea secundară este nevoie de tratament specializat, recomandat de medicul ginecolog. Femeile care suferă de dismenoree primară pot lua calmante pentru reducerea durerilor și a disconfortului.

Dismenoree – tratament naturist

Gălbenelele sunt o plantă foarte eficientă pentru tratarea ciclului menstrual dureros și neregulat. Gălbenele au efecte antiinflamatoare, sedative, calmante și anti-trichomiziacă.

În acest caz, se administrează sub formă de pulbere. Florile uscate de gălbenele se macină fin prin râșnița de cafea, iar pudra rezultată se strecoară printr-o sită fină. Pulberea se păstrează într-un borcan de sticlă închis cu capac. Nu se macină cantități mari, deoarece substanțele active din plantă se pierd. Se va măcina cât mai proaspătă.

Se ia câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi. Acest tratament se face pe o perioadă de 3 luni. Ajută nu doar la reducerea durerilor, ci și a hemoragiei, cu până la 3-4 zile.

Femeile hipotensive (cu tensiunea arterială mică) nu trebuie să ia doze mari de gălbenele (infuzie sau pulbere). Femeile însărcinate nu trebuie să depășească nici ele doza de 5 g pe zi.

Odihna și alimentația sunt doi factori importanți de care femeile cu dismenoree sau alte probleme ginecologice trebuie să țină cont. Încercați să dormiți 8 ore pe noapte și să faceți mai multă mișcare în timpul zilei, alternată cu pauze de relaxare. Consumați cât mai multe fructe și legume. Cerealele sunt utile pentru combaterea constipației. Evitați cafeaua.

Pentru reducerea sângerărilor se poate lua calciu. Compresele cu apă caldă aplicate pe abdomenul inferior pot ajuta la ameliorarea durerilor. La multe femei, durerile menstruale încetează după prima sarcină.

Sursă: „Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Adaptogene”, Virginia Ciocan

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.