Remedii pentru ATEROSCLEROZĂ (depuneri de colesterol în artere) – Maria Treben

Ateroscleroza este responsabilă pentru cele mai multe decese în rândul populației din țările dezvoltate. În ateroscleroză, arterele devin rigide și înguste din cauza depunerilor de plăci ateromatoase (colesterol și grăsimi). Aceste depozite grase împiedică accesul sângelui la organele importante ale organismului.

Ateroscleroza este mai des întâlnită la bărbați decât la femei, la persoanele vârstnice și la cei care au o predispoziție genetică. Dintre factorii controlabili care contribuie la dezvoltarea acestei afecțiuni, cei mai importanți sunt:

Ventrilică

Ventrilică

– tensiune arterială mare (peste 135/90 mm Hg)
– colesterol seric mare (în special LDL)
– alimentație bogată în grăsimi saturate
– consum redus de legume și fructe
– fumatul
– abuzul de alcool
– utilizarea de anticoncepționale
– sedentarismul sau lipsa de mișcare fizică
– obezitatea, grăsime abdominală mare
– intoleranța la glucoză
– diabetul zaharat
– stresul

Simptomele bolii – durerile – apar atunci doar când arterele devin atât de înguste încât există riscul blocării circulației sangvine. Ruperea plăcilor de aterom poate duce de asemenea la formarea de cheaguri de sânge.

Remedii pentru ateroscleroză

Un stil de viață sănătos poate ajuta foarte mult la reducerea riscului de evenimente cardiovasculare cu potențial fatal, precum atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Alimentația sănătoasă, preponderent vegetală, este esențială pentru reducerea plăcilor de aterom sau chiar stoparea progresiei lor.

Ceai mixt pentru ateroscleroză

Această rețetă este recomandată de terapeuta Maria Treben. Amestecați coada-calului și ventrilică în cantități egale. Folosiți 1 linguriță de amestec la 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 1-2 infuzii pe zi, cu înghițituri mici.

Acest ceai mixt poate ajuta la prevenirea aterosclerozei dacă se bea pe tot parcursul anului, câte 1 cană pe zi. Se poate face o cură anuală și doar cu ceai de ventrilică proaspătă, când este în sezon.

♣ Ceai de păducel

Se prepară dintr-o linguriță de flori și frunze de păducel, lăsate la infuzat câteva minute într-o cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni de infuzie pe zi, cu înghițituri rare.

♣ Ceai de vâsc

Se prepară prin macerare. Se pune 1 linguriță de plantă la înmuiat într-o cană cu apă rece și se lasă peste noapte sau 12 ore. Se încălzește amestecul și se strecoară. Se beau câte 2-3 căni pe zi. Păstrați ceaiul într-un termos clătit înainte cu apă clocotită, pentru a se menține cald.

Ceaiul de vâsc are o eficiență deosebită și în reglarea tensiunii arteriale, fie ea mare sau mică.

Sursă: Plante Medicinale din Grădina Domnului, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. Scusa Taifas, VENTRILICA, nu am auzit, sub acest nume se gaseste in plafar??!! Ps.Multumesc

  2. Buná seara,am o sorá care are arteroscleroza multiplá,este cu tratament injectabil de cel putin 3ani,dar nu se vede nici o inbunátatire,Dacá má puteti ajuta cu cáteva sfaturi deoare a inceput sá i tremure minile si merge din ce in ce mai greu.Ce ar putea ajuta la aceasta boalá ,sá incercám si naturist.Multumesc

    • , un regim alimentar este cel mai benefic, fara carne, lactate care nu fac decat sa ingreuneze arterele. Mancare mai mult cruda, nucifere, fructe, condimente

    • Multumesc frumos,dacá cunoasteti un medic de specialitate care ar putea sá o consulte si sá facá un R M N sá poatà vedea stagiul boli la un spital din Bucuresti deoarece nu mai stium unde sá mergem si cu ce medic sá vb.vá multumesc

  3. in zona de deal se gaseste pente tot.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.