TURMERICUL reduce durerile premenstruale și depresia

Turmericul este unul din cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Studiile științifice au confirmat că acesta este la fel de eficient ca și medicamentele convenționale în ameliorarea durerilor articulare.

Turmericul s-a dovedit superior analgezicelor farmaceutice inclusiv în tratarea sindromului premenstrual, nu doar a simptomelor ci mai ales a cauzei.

Turmeric

Turmeric

Turmericul – mai bun decât medicamentele antiinflamatoare și antidepresive

Sindromul premenstrual le afectează pe femei atât fizic, cât și mental și comportamental. Simptomele încep în faza luteală a ciclului menstrual, și dispar după apariția menstrelor.

Majoritatea femeilor cu sindrom premenstrual iau antiinflamatoare nesteroidiene pentru reducerea durerilor menstruale, fără să țină cont de faptul că acestea au efecte adverse periculoase. Cele mai populare sunt Ibuprofenul, aspirina și Tylenolul.

O alternativă mai sigură și naturală poate fi tumericul. Acesta ajută la reducerea simptomelor prin tratarea dezechilibrului din corp la un nivel mult mai profund.

Un studiu recent, publicat în Jurnalul Neuripeptides a arătat că principalul compus polifenolic din turmeric, numit curcumină, ajută la creșterea unui hormon important din sistemul nervos – factorul neutrofic derivat din creier (BDNF), care scade semnificativ la femeile cu cicluri menstruale dureroase sau abundente.

Cercetătorii au descoperit că la femeile cu sindrom premenstrual, nivelurile serice ale factorului neutrofic derivat din creier (BDNF) suferă mai multe modificări decât la femeile care nu au această tulburare. Studiile realizate în ultimii ani a arătat că turmericul are efecte neuroprotectoare remarcabile, și că acesta poate crește nivelurile BDNF.

100 mg de curcumină la 12 ore înainte și după menstruație

Cercetătorii au evaluat efectul curcuminei asupra a 70 de femei tinere cu sindrom premenstrual. Acestea au fost împărțite în 2 grupuri. Un grup (de control) a primit 2 capsule cu placebo pe zi, și un grup a primit 2 capsule cu curcumină, câte 100 mg la fiecare 12 ore, timp de 7 zile înainte de menstruație și 3 zile după menstruație, 3 luni consecutiv (3 cicluri succesive).

Femeile au fost rugate să consemneze severitatea simptomelor în chestionare. Au fost de asemenea evaluate nivelurile de BDNF prin analize de sânge.

Rezultatele au arătat că femeile din grupul care a primit turmeric au avut niveluri mai mari de BDNF și mai puține simptome dureroase.

Vezi si Turmericul contraindicații 

Cum funcționează

Cercetătorii cred că aceste benefice ale curcuminei se datorează efectului modulator pe care acest compus îl are asupra unor compuși neurochimici asociați cu sindromul premenstrual, precum factorul neutrofic, noradrenalina, dopamina și serotonina. Acești compuși sunt implicați în reglarea comportamentului și a stării de spirit.

Prin modularea nivelurilor de serotonină, curcumina are și efecte antidepresive. Un studiu a arătat că extractul de turmeric este superior Prozacului în tratarea depresiei, nu doar prin reglarea acestui neurotransmițător, ci și datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/turmeric-superior-prozac-and-pain-killers-pms

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.