Ce să bei seara pentru a ADORMI și a DORMI bine

Tot mai multe persoane întâmpină dificultăți în a adormi noaptea și a se odihni cum se cuvine, cauza fiind de cele mai multe ori stresul, grijile și oboseala accentuată. Insomnia se referă și la incapacitatea de a menține starea de somn pe parcursul nopții.

Vă prezentăm trei din cele mai eficiente plante care pot ajuta la relaxare și inducerea stării de somn.

Ceaiuri Pentru Dormit

Ceaiuri Pentru Dormit

Valeriană

Comisia Europeană germană consideră că un ceai preparat din 1-2 lingurițe de rădăcină de valeriană uscată, consumat înainte de culcare, poate induce somnul în mod natural. Ceaiul are un gust plăcut, aromat, de aceea este ușor de consumat.

Aceste remediu este considerat atât de sigur, încât experții Comisiei E susțin că ceaiul de valeriană poate fi consumat de mai multe ori pe zi, pentru calmarea stărilor de neliniște, anxietate și irascibilitate.

Această recomandare este justificată de faptul că valeriana nu produce dependență, cum se întâmplă în cazul medicamentelor calmante (de tipul Valium).

Eficiența valerianei a fost confirmată științific. Un studiu a arătat că o combinație de valeriană (160 g) și roiniță (80 g) este la fel de eficientă în inducerea somnului ca Diazepamul (Valium).

Valeriana conține mai mulți compuși chimici cu efecte sedative, care acționează sinergic în inducerea stării de somn. Câțiva din aceștia se numesc esteri valeopotriați, esteri valeranone, bornyl și kessyl.

Mușețel + lavandă

Acest ceai conține două plante renumite pentru efectul lor calmant și relaxant, și poate fi folosit cu succes pentru inducerea unui somn odihnitor. Combinate, mușețelul și lavanda au o eficacitate sporită.

Și lavanda a fost aprobată de Comisia E pentru tratamentul naturist al insomniei. Botanistul James A. Duke mărturisește că în spitalele din Marea Britanie medicii folosesc uleiul de lavandă (adăugat în apa de baie sau folosit la parfumarea așternuturilor) pentru a-i ajuta pe pacienți să doarmă mai bine.

Uleiul de lavandă ajută la instalarea mai ușoară a somnului prin reducerea stărilor de nervozitate, grație efectelor sedative și tranchilizante. Uleiurile esențiale se folosesc doar extern, și trebuie menționat motivul pentru doriți să-l folosiți atunci când îl cumpărați de la un magazin naturist.

Din lavandă se poate prepara și ceai. Asociat cu o cantitate egală de mușețel, ceaiul de lavandă are efecte și mai bune, și o aromă mult mai plăcută.

Puneți 1 linguriță de flori de lavandă și 1 linguriță de flori de mușețel la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Lăsați plantele la infuzat 10 minute, apoi strecurați. Îndulci-l cu miere, sau adăugați puțin lapte, pentru a obține un somnifer mult mai eficient.

Mușețelul este unul din cele mai vechi remedii folosite pentru relaxare și instalarea stării de somn. Studiile au descoperită că apigenina – un compus anticancerigen din mușețel are efecte sedative, calmante și anti-anxioase. O cană de ceai de mușețel băută înainte de culcare ne poate ajuta cu siguranță să dormim mai bine.

Sursă: „Farmacia Verde”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.