Leacuri pentru DURERILE de CAP

Deși este o durere comună, cu care ne confruntăm cu toții ocazional, la unele persoane durerea de cap poate fi persistentă. În aceste cazuri, antiinflamatoarele sintetice nu pot fi folosite pe termen lung, deoarece pot avea efecte secundare. Cele mai bune remedii sunt plantele, administrate sub formă de ceaiuri sau tincturi, intern sau extern.

Vă prezentăm cele mai bune leacuri pentru durerea de cap, recomandate de botanista austriacă Maria Treben.

Ciuboțica-Cucului

Ciuboțica-Cucului

• Ceai de ciuboțica-cucului

Se beau 3 căni de ceai de ciuboțica-cucului pe zi. Ceaiul se prepară din vârfurile florale ale plantei, proaspete sau uscate. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă câteva secunde, până când apa capătă o culoare aurie.

• Ceai de coada-șoricelului

Se beau 2 căni de ceai de coada-șoricelului într-o zi. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită.

• Mic bitter suedez

După cum spunea terapeuta Maria Treben, compresele cu bitter suedez ajută la ameliorarea oricăror fel de dureri, interne sau externe. Acest produs se poate găsi și la noi, la magazinele naturiste. Căutați rețeta originală Maria Treben, deoarece sunt mai multe tipuri de bitter, inclusiv bitter românesc.

În cazul durerilor de cap, se umezește o bucată de vată sau tifon în bitter, și se aplică pe zona dureroasă a capului. Înainte se unge tâmplele și fruntea cu alifie de gălbenele, deoarece alcoolul din bitter poate să usuce și să irite pielea. Compresa se leagă cu ceva, pentru a sta fixă, și se lasă să acționez 2-4 ore, în funcție de cât suportă fiecare.

Dacă durerile de cap sunt mari, bitterul suedez se administrează și intern, câte 2-3 linguri pe zi, diluat cu apă sau ceai de plante. Se pune 1 lingură de bitter în 125 ml de apă/ceai. Acesta se bea înainte și după masă.

• Păducel

Atât tinctura, cât și ceaiul de păducel sunt recomandate. Din tinctură, se iau câte 4-10 picături pe zi. Tinctura de păducel se poate cumpăra de la magazinele de profil naturist. Maria Treben avea rețeta ei: flori și fructe de păducel, puse în cantități egale într-o sticlă, peste care se toarnă rachiu de cereale de 38-40%; se lasă 2 săptămâni la loc călduros, apoi se strecoară.

Din ceai, se beau câte 2 căni pe zi, cu înghițituri mici. Se folosește 1 linguriță de plantă (frunze și flori) pentru fiecare cană de apă clocotită.

• Ceai de urzică

Se pot bea până la 2 litri de ceai de urzică pe zi. Acesta are un efecte curățitor extraordinar al sângelui. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Dacă doriți să beți cantități mari, păstrați ceaiul de urzică într-un termos clătit cu apă clocotită înainte.

Sursă: “Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Cel mai simplu e să privești A3 si vei avea dureri de cap pe gratis..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.