3 din cele mai populare remedii de casă anti-RĂCEALĂ (video)

Vă prezentăm trei leacuri de casă care pot combate cu succes simptomele de răceală și gripă. Deși rețetele sunt foarte simple, iar ingredientele banale, ele au o eficiență surprinzătoare, confirmată atât de experiența populară, cât și de studiile științifice.

Remedii Pentru Răceală

Remedii Pentru Răceală

Ghimbir și lămâie – gel pentru durerile în gât

Căutați un borcănel de sticlă curat. Luați o bucată de rădăcină de ghimbir și tăiați-o cubulețe, sau dați-o pe răzătoare. Umpleți un sfert de borcan cu ghimbir. Continuați cu un strat mai gros de felii de lămâie. La final, turnați peste aceste două ingrediente miere de albine, până se umple borcanul.

Puneți capacul bine și dați borcanul în frigider. În câteva zile, sucurile din lămâie și ghimbir vor forma un gel sau un sirop împreună cu mierea. Se poate lua câte 1-3 linguri sau lingurițe pe zi, ca atare, sau adăugate într-o cană cu apă caldă.

Un astfel de preparat poate rezista la frigider până la 2 luni. Puteți prepara o cantitate mai mare în timpul iernii. Cu cât stă mai mult, cu atât mai concentrat va fi siropul.

Scorțișoară și miere – remediu dulce pentru răceală

Unii spun că un amestec dintr-o linguriță de miere de albine și ¼ linguriță de scorțișoară poate combate răceala în 1-2 zile. Ambele ingrediente au proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice.

Scorțișoară și Miere

Scorțișoară și Miere

Este un remediu anti-răceală preferat îndeosebi de cei mici, deoarece are un gust dulce aromat. Amestecați bine cele două ingrediente, până obțineți o pastă. Se pot lua 2 astfel de doze pe zi, timp de 3 zile. Dacă se ia la primele simptome, răceala ar putea izgonită definitiv.

Este recomandabil să folosiți scorțișoară Ceylon, nu scorțișoară Cassia (numită și scorțișoară chinezească). Scorțișoara Cassia conțin mai multă cumarină, o substanță care în cantități mari poate fi toxică. Scorțișoara Ceylon se poate procura de pe internet, din magazinele specializate de condimente.

Sirop picant pentru tuse

Vă prezentăm o rețetă simplă de sirop pentru tuse făcut în casă din condimente și miere:

• 1 lingură de oțet de mere
• 1 lingură de miere
• ¼ linguriță de ghimbir pulbere
• ¼ linguriță de piper cayenne
• 2 linguri de apă fierbinte

Amestecați toate ingredientele și luați câte 1 linguriță o dată la fiecare 2-3 ore. Acest leac este foarte eficient în calmarea tusei persistente.

Video:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.