Sucul de CEAPĂ stimulează creșterea din nou a părului (studiu)

Un studiu realizat de cercetătorii de la Departamentul de Dermatologice și Venerologie din Irak a confirmat un leac popular vechi: sucul de ceapă stimulează creșterea părului. Autorii acestui studiu au concluzionat că aplicațiile externe cu suc de ceapă pot fi considerate un tratament alternativ pentru alopecia areata.

Alopecia aerata este considerată o afecțiune autoimună, în care sistemul imunitar atacă foliculii de păr. Deși porțiunile de chelie apar mai des la nivelul capului, alopecia areata poate afecta orice parte piloasă a corpului.

În majoritatea cazurilor, afecțiunea trece de la sine fără tratament în decursul unui an, însă pierderea părului este uneori permanentă.

Sucul de Ceapă Stimulează Creșterea Părului

Sucul de Ceapă Stimulează Creșterea Părului

Sucul de ceapă face părul să crească din nou

Cercetătorii au descoperit că sucul de ceapă poate induce regenerarea părului și face părul să crească din nou în zonele pleșuve.

Au fost recrutate 38 de persoane, care au fost împărțite în două grupuri.

Grupul 1 – format din 23 de bărbați și 7 femei cu vârsta cuprinsă în 5 și 42 de ani a urmat un tratament cu suc de ceapă crud;

Grupul 2 (grupul de control) – format din 8 bărbați și 7 femei cu vârsta cuprinsă între 3 și 35 de ani a urmat un tratament cu apă.

Participanții din ambele grupuri au fost instruite să aplice tratamentul – fie suc de ceapă, fie apă – de 2 ori pe zi, timp de 2 luni.

Rezultate foarte bune

Primele semne de recreștere a firelor de păr au apărut după 2 săptămâni la grupul tratat cu suc de ceapă. După 4 săptămâni, recreșterea părului a fost vizibilă la 73.9% dintre participanți (17 pacienți) din grupul 1, iar după 6 săptămâni la 86.9% dintre participanți.

Sucul de ceapă a avut efecte mai mari la bărbați (93.7%) decât la femei (71.4%). În grupul de control, tratat cu apă, părul a crescut din nou doar la 2 participanți, după 8 săptămâni.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12126069

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.