GHIMBIRUL îi poate ajuta pe bolnavii de ASTM să respire mai bine (studiu)

Rădăcina de ghimbir este un remediu renumit pentru efectele sale decongestionante și vindecătoare asupra aparatului respirator. Mulți dintre noi am descoperit prin experiență că ghimbirul ajută atât la desfundarea nasului, cât și la calmarea durerilor în gât. Cele mai bune efecte le are ghimbirul crud, ras pe răzătoare.

Un studiu nou, realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia a arătat că această rădăcină picantă conține compuși care pot îmbunătăți respirația bolnavilor de astm.

Ghimbir - Astm

Ghimbir – Astm

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate în mai, anul 2013, la Conferința Internațională American Thoracic Society susținută în Philadelphia.

Astmul înseamnă o îngustare a tuburilor bronșice care transportă aerul în și din plămâni, cunoscută sub numele de bronhoconstricție. Medicina alopată folosește pentru astm medicamente bronhodilatatoare numite betaagoniste, care au rolul de a relaxa țesuturile musculare netede ale căilor aeriene și de a facilita respirația.

Dat fiind incidența crescută a cazurilor de astm din ultimii ani, cercetătorii caută remedii eficiente pentru ameliorarea simptomelor.

Ghimbirul conține compuși care potențează medicamentele bronhodilatatoare

Studiul prezent a demonstrat că anumiți compuși purificați din ghimbir acționează în sinergie cu betaagonistele, sporind efectele relaxante ale bronhodilatatoarelor. Cercetătorii au amestecat medicamentul beta-agonist izoproterenol cu trei compuși separați din ghimbir – 6-gingerol, 8-gingerol și 6-shgaol.

Rezultatele au arătat că efectul relaxant a fost mult mai mare asupra țesuturilor căilor aeriene tratate cu această combinație decât a celor tratate doar cu izoproterenol.

Cel mai potent dintre compușii ghimbirului a fost 6-shogaol. Alte studii au arătat că acest compus este de mii de ori mai eficient decât citostaticele în uciderea celulelor stem canceroase.

Autorii acestui studiu au concluzionat că ghimbirul poate oferi o ameliorare semnificativă a simptomelor de astm atunci când este folosit în combinație cu betaagonistele.

Sursă: http://www.medicalnewstoday.com/releases/260733.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.