Vâjâit în ureche – remedii Maria Treben

Vâjâitul în urechi este denumirea populară pentru acufene sau tinnitus. Unele persoane descriu această tulburare ca o vâjâială sau ca un vuiet, altele ca un țiuit sau ca un zumzet, sau pocnituri.

Toate aceste sunete, perceput în mod greșit au legătură cu afectarea celulelor din urechea internă, care sunt responsabile cu transmiterea mișcărilor și vibrațiilor la creier sub formă de sunete.

Pentru remedierea acestei probleme, puteți încerca unul din remediile recomandate de botanista Maria Treben.

Vâjâit în Urechi și Cap

Vâjâit în Urechi și Cap

Mic bitter suedez

Micul bitter suedez este unul din leacurile principale recomandate de Maria Treben pentru tratarea diferitelor afecțiuni, interne sau extern. Micul bitter suedez poate ajuta inclusiv la ameliorarea senzației de vâjâit în urechi. Acesta se poate procura de la magazinele de profil naturist.

Se ia o bucățică de vată, se înmoaie în bitter până se umezește, și se introduce apoi în urechea afectată. Este recomandat ca înainte să se ungă urechea cu alifie de gălbenele sau cu ulei cald.

Tinctură de năpraznic

Și acest produs se poate găsi la magazinele de tip Plafar. Maria Treben recomandă însă prepararea lui în casă. Pentru cei care au posibilitatea, rețeta este foarte simplă: se pune o mână de flori, frunze și tulpini de năpraznic într-un borcan de sticlă și peste ele se toarnă rachiu de secară de 38-40%, cât să le acopere bine; se închide ermetic și se lasă 14 zile la loc călduros, apoi se strecoară.

Tinctura de năpraznic se va folosi în acest caz extern. Se umezește interiorul urechii afectate de vâjâială cu puțină tinctură, de mai multe ori pe zi.

Tinctură și ceai de păducel

Această tinctură se administrează intern. Se iau câte 4-10 picături pe zi. Puteți găsi tinctură de păducel la magazinele naturiste, sau o puteți prepara în casă. Se pune o mână de flori și fructe de păducel într-o sticlă. Se acoperă cu rachiu de secară de 38-40% și se lasă cel puțin 2 săptămâni la macerat la loc cald.

Și ceaiul de păducel (preparat din frunze și flori) este bun. În caz de vâjâit în ureche se pot bea până la 2-3 căni pe zi.

Macerat de vâsc

Această plantă este recomandată aici deoarece vâjâitul în urechi poate să apară ca urmare a hipertensiunii arteriale sau a unui flux mare de sânge în cap.

Vâscul se prepară prin macerare la rece. Se pune 1 linguriță de plantă într-o cană cu apă rece și se lasă 12 ore, apoi se încălzește și se strecoară.

Se pot bea câte 2-3 căni de ceai de vâsc într-o zi, cu înghițituri rare. Puteți păstra ceaiul cald într-un termos clătit înainte cu apă clocotită.

Ceai și suc de rostopască

Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi, cu înghițituri mici. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă și o cană cu apă clocotită.

Sucul se obține din tulpinile, frunzele și florile plantei, cu ajutorul unui storcător electric de fructe. Sucul se bea diluat cu apă călduță, în locul ceaiului de rostopască.

Sursă: „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Multumim1 eu am ramas cu aceste sunete de 3 ani …si nu am scapat !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.