Rețetă pe bază de HREAN pentru SINUSURI

Alimentele iuți au efecte stimulente puternice asupra aparatului respirator. Ghimbirul, hreanul, ceapa, usturoiul, piperul și oțetul sunt doar câteva exemple în acest sens.

Hreanul este folosit în terapia afecțiunilor respiratorii din cele mai vechi timpuri, și nu doar la noi în țară. Are efecte decongestionante asupra plămânilor, fiind util în pneumonii și bronșite acute.

Desfundarea Nasului - Remediu cu Hrean

Desfundarea Nasului – Remediu cu Hrean

Preparatele cu hrean proaspăt sunt de asemenea recomandate în rinită, sinuzită, rinosinuzită, tuse, astm, bronșită astmatiformă, catar cronic respirator și gripă.

Hrean pentru sinusuri – rețetă

Hreanul ras poate fi consumat cu miere. Ajută la desfundarea rapidă a nasului și la eliminarea secrețiilor. Cu oțet de mere, efectul decongestionant este și mai puternic.

Ingrediente

• 1 bucată de rădăcină de hrean de 20-30 cm
• 1 lingură de oțet de mere
• 2 linguri de apă
• 1 praf de sare

Preparare

Curățați hreanul cu o perie și spălați-l bine. Dați-l pe răzătoarea mică sau tocați-l mărunt la robot. Adăugați oțetul, apa și sarea. Mixați bine până la omogenizare. Transferați acest amestec într-un borcănel închis bine, și păstrați-l la frigider. Un astfel de amestec rezistă până la rece până la 4-5 săptămâni. Se poate lua câte ½ – 1 linguriță, de 3 ori pe zi.

La fel ca în cazul ghimbirului, experții în sănătate recomandă ca hreanul să fie dat pe răzătoare, și nu tocat cu cuțitul. Raderea rădăcinii ajută la eliberarea principiilor active.

Consumul de hrean are mult mai multe beneficii: combate tenia și anemia (la copii), stimulează circulația sângelui, reduce durerile cauzate de migrene, nevralgii, inflamații articulare sau reumatism. În cazul durerilor, hreanul ras are cele mai bune efecte când este aplicat extern.

Mestecarea zilnică a rădăcinii de hrean ajută în paradontoză. Amestecat cu miere în părți egale, hreanul ras ajută la tratarea hipertensiunii arteriale, a cardiopatiei ischemice dureroase și a anginei pectorale.

Contraindicații

Hreanul nu este indicat în aritmie, hemoroizi, hemoptizie (tuse cu sânge, hemoragie a căilor respiratorii), afecțiuni renale, ulcer sau gastrită hiperacidă sau hipertiroidism. Trebuie de asemenea evitat pe perioada sarcinii și alăptării. Nu se dă la copiii sub 7 ani.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. La hrean chiar nu-ti trebuie reteta anume. Oricum l-ai manca, te desfunda de-ti sar ochii din orbite.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.