Femeile au motive “științifice” să consume mai des RODII

Modificările fiziologice prin care trec femeile după o anumită vârstă (menopauza) nu trebuie privite ca o boală, ci ca o perioadă de tranziție naturală, care are nevoie de suport natural.

Terapiile de substituție hormonală folosesc hormoni artificiali și medicamente sintetice pentru a preveni aceste schimbări, însă ele pot avea consecințe severe asupra sănătății: formarea de cheaguri de sânge mortale, creșterea riscului de cancer mamar etc.

Rodia - Beneficii Pentru Femei

Rodia – Beneficii Pentru Femei

Menopauza (insuficiența hormonală asociată cu vârsta) și osteoporoza (scăderea densității minerale osoase) sunt două probleme pe care medicina convențională le tratează cu hormoni sintetici. Aceștia nu fac decât să perturbe în mod chimic fiziologia oaselor.

Există alternative naturale, sigure și eficiente pentru a ține sub control simptomele acestor “modificări” fiziologice, și femeile trebuie să știe acest lucru. Alimentele sunt cel mai bun plan de rezervă în acest sens.

Rodia – “ovarul” de rezervă 

De pildă, studiile pe rozătoare au arătat că rodiile pot funcționa ca un “ovar de rezervă” în cazul unei ovariectomii (extirparea unuia sau a ambelor ovare).

Studiile au arătat un lucru absolut uimitor: semințele rodiei conțin estrogeni naturali – estron și estradiol, și testosteron androgen, identifici din punct de vedere chimic cu cei produși de ovarele umane.

Mai mult decât atât, rodiile conțin cantități importante de vitamina C într-o formă biodisponibilă mare, care poate ajuta la regenerarea metabolizatorilor hormonilor steroizi. Acest tip de vitamina C are o calitate superioară față de acidul ascorbic.

Protejează inima și cresc speranța de viață

De asemenea, rodiile sunt un agent cardioprotector extraordinar. Studiile au arătat că sucul de rodii poate remedia procesul de depunere de placă arterială, ceea ce nici un tip de medicament de reducere a colesterolului nu poate face.

Consumul de rodii are un impact mult mai puternic asupra sănătății, întrucât promovează longevitatea. Studiile au raportat sute de beneficii pe care rodiile le au asupra organismului uman.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/why-women-shoud-consume-more-pomegranate

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. CHIAR IN SEARA ASTA AM DESFACUT UNA MMMM

  2. Nu ai spus cum sa o consumam?

  3. Si cand nu erau aceste fructe rodii…?

  4. Si barbatii ce au trecut de 40 ani . Previne cancerul de próstata. Eu consum frecvent fiindca aici le gasesti pe marginea drumurilor la fel si smochinile.

  5. Femeile din Grecia sau pe unde mai cresc! La noi sunt scumpe și nu au același gust cu cele din tara de baștină! Nici pe departe!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.