STUDIU: 1 lingură de ulei de cocos pe zi scade greutatea, circumferința taliei și reduce riscul bolilor cardiovasculare

O cercetare clinică recentă a dezvăluit că uleiul de cocos are beneficii importante pentru persoanele care au probleme cu greutatea sau cu inima.

Studiul, intitulat “O dietă bogată în ulei de cocos extra virgin crește colesterolul bun (HDL) și reduce circumferința taliei și masa corporală la pacienții cu boli coronariene“ a obținut rezultate promițătoare pentru persoanele supraponderale sau cu risc mare de boli cardiovasculare.

Ulei de Cocos - Beneficii Pentru Siluetă și Inimă

Ulei de Cocos – Beneficii Pentru Siluetă și Inimă

Uleiul de cocos a fost etichetat în mod eronat ca o grăsime nesănătoasă, deoarece conține acizi grași saturați. Cu toate acestea, un nutriționist bun ar trebui să știe să deosebească între grăsimi saturate naturale și grăsimi saturate obținute pe cale sintetică, precum este margarina.

Grăsimile saturate naturale au efecte benefice îndeosebi asupra creierului. O singură doză de trigliceride de lanț mediu din uleiul de cocos a produs modificări cognitive pozitive la pacienții cu Alzheimer în doar 90 de minute.

Studiul prezent a evaluat modul în care uleiul de cocos afectează nivelul colesterolului bun (HDL) și greutatea corporală. Au participat 116 de persoane hipertensive, cu dislipidemie, cu vârsta medie de 62-77 de ani. Acestea urmau deja un tratament standard cu medicamente pentru scăderea colesterolului.

Timp de 3 luni, toți participanții la studiu au urmat o dietă standardizată, după care au fost împărățiți în două grupuri. Un grup de 22 de persoane a rămas cu această dietă, iar un alt grup de 92 de persoane a primit, pe lângă dieta standard, câte 14 g de ulei de cocos extravirgin pe zi (echivalentul a unei linguri).

După trei luni, rezultatele au fost foarte bune. Grupul care a primit ulei de cocos a avut reduceri la nivelul tuturor celor 6 parametri măsurați:

• greutate (- 6 kg)
• indicele de masă corporală (-2 kg)
• circumferința taliei (-2.1 cm.)
• perimetrul gâtului (-4 cm.)
• tensiunea arterială sistolică (-3.3 puncte)
• tensiunea arterială diastolică (-3.5 puncte)

Mai mult, persoanele care au consumat ulei de cocos au avut și o creștere a colesterolului bun (HDL).

Autorii acestui au concluzionat că includerea uleiului de cocos în alimentația zilnică poate ajuta la reducerea greutății corporale și prevenția secundară a pacienților cu boli coronariene. Obezitatea abdominală, un nivel anormal al lipidelor și fumatul – sunt trei din cei mai mari factori de risc pentru evenimentele cardiovasculare și mortalitatea cardiacă. Dintre toți aceștia, obezitatea abdominală este cel mai important.

Sursă:http://www.greenmedinfo.com/blog/only-1-tbsp-coconut-oil-produces-powerful-health-changes-study-confirms

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7842, 4755, 5342, 7560, 3030, 6562′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

13 comentarii

  1. Non e vero farà dieta nu se slabeste va spun din propria esperienta

  2. multumesc am sa l incerc ..

  3. Nu este adevarat in ce priveste dieta!nu ne trebuie neaparat o dieta,trebuie sa mancam portii mici,dese si sanatoase.si putin sport si atunci slabesti(depinde acum si de organismul si metabolismul fiecaruia)

  4. Este foarte sanatos! Eu pun in cafeaua de dimineata

  5. fetele spune in articol ca au avut si dieta.E clar ca daca mananci o tona de ciocolata n-o sa slabesti nici cu mama uleiului

  6. Scade pofta de mancare.Eu il folosesc de ceva vreme.

  7. Super….tocmai am inceput cura ..ptr. dezinfectarea cavitatii bucale si detoxifiere a organismului ,…acum descoper ca rezolv mai multe …(Y) (Y) (Y)

  8. Ce e de moda nu consum! E mult mai sigur sucul de corcoduse! Un deliciu!Multumesc, taifas! Ma incinta retetele,care le prepar cu multa incredere!

  9. Oameni buni spuneti adevarul nu ne mai mintiti.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.