TURMERICUL este la fel de benefic pentru inimă ca o oră de exerciții fizice

Tot mai multe studii științifice scot la iveală faptul că turmericul are un rol important în prevenirea bolilor de inimă. O nouă cercetare a arătat că un vârf de cuțit de pulbere de turmeric poate echivala cu o oră de exerciții fizice în ceea ce privește beneficiile asupra sistemului cardiovascular.

Turmeric

Turmeric

Turmericul are proprietăți cardioprotectoare remarcabile. Un studiu publicat recent în Jurnalul American de Cardiologie a arătat că extractul de turmeric poate reduce riscul unui atac de cord după o operație de bybass cu 56%.

Studiu pe femei postmenopauzale

În anul 2012 a fost publicat un studiu impresionant în Jurnalul Nutrition Research, care a arătat că principalul compus polifenolic din turmeric – curcumina – este la fel de eficient în îmbunătățirea funcției vasculare ca și exercițiile moderate de aerobic. Aceste efecte sunt mai notabile la femeile care au trecut de perioada de menopauză, și care sunt mai predispuse la probleme arteriale din cauza înaintării în vârstă.

Studiul a fost realizat pe o perioadă de 8 săptămâni, pe 32 de femeie aflate în perioada de după menopauză. Acestea au fost împărțite în 3 grupuri:

• grupul 1 a primit 150 g de extract de turmeric pe zi;

• grupul 2 a urmat câte 2-3 sesiuni de aerobic pe săptămână de 30-60 de minute, și alte exerciții fizice, precum plimbări sau mers pe bicicletă;

• grupul 3 – nu a primit nici un tratament.

Dieta celor 3 grupuri nu a fost modificată în nici un fel pe durata celor 8 săptămâni de studiu.

Cercetătorii au urmărit statustul funcției endoteliale și elasticitatea arterială. Tulburarea funcției endoteliale este considerată o cauză cheie a dezvoltării aterosclerozei.

Concluzii

După cele 8 săptămâni de studiu, dialatația flux mediată a crescut atât la femeile care au primit turmeric, cât și la cele care au făcut exerciții. Autorii acestui studiu au concluzionat că administrarea regulată de curcumină și un program regulat de exerciții moderate sunt metode naturale de îmbunătățire a funcției endoteliale.

Turmeric și Mișcare Fizică

Turmeric și Mișcare Fizică

Turmeric + mișcare fizică = efecte maxime

Deși acest studiu a demonstrat că turmericul poate ajuta la prevenirea declinului funcției endoteliale la femeile post-menopauzale, și implicit la reducerea mortalității asociate cu bolile cardiovasculare, cercetătorii sunt de părere că mișcarea fizică este extrem de importantă, și ea nu trebuie înlocuită cu suplimente alimentare. Ideal ar fi ca atât turmericul, cât și mișcarea fizică să fie incorporate în viața de zi cu zi. Efectele lor benefice vor lucra astfel în sinergie.

Un studiu publicat în anul 2012 Jurnalul American de Hipertensiune a arătat că beneficiile sunt mult mai mari atunci când se combină exercițiile fizice cu ingerarea zilnică de turmeric, în special în ceea ce privește îmbunătățirea toleranței mușchilor inimii la stres.

Turmericul este de altfel un agent antiinflamator foarte puternic. Studiile au arătat că acesta poate reduce semnificativ simptomele de osteoartrită. Astfel, utilizarea turmericului este binevenită la cei care adoptă un program de exerciții fizice zilnice, deoarece poate ameliora durerile asociate.

Cum putem folosi turmericul

În acest articol veți găsi diferite moduri de utilizare a turmericului în dieta zilncă și la mâncături.

__________________________________________________________________________________________

Surse:
http://www.greenmedinfo.com/blog/turmerics-cardiovascular-benefits-found-be-powerful-exercise-a

http://theheartysoul.com/turmeric-for-exercise/

http://www.greenmedinfo.com/greenmed/topic/18768/focus/6063/page

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


9 comentarii

  1. folosec la mancare tumeric de aproape 3 ani

  2. eu am citit in revista Taifasuri acum 3 ani despre TUMERIC si asa am cumparat si am inceput sa folosim

  3. Turmericul ca sa aiba efectul scontat, trebuie luat din surse sigure si sub forma de MERIVA sau BCM 95, pentru o absorbtie completa, ca si extract de turmeric doar o mica parte este absorbita de organism,mai exista si varianta cu BIOPERINE.

  4. eu dimineata mananc o cana de lapte in care pun 1/2 de banana, un pic de zahar, un pic de scortisoara si un praf de tumeric si le amestec in blender si e f bun amestecul

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]