Greutate respiratorie, sufocare – remedii Maria Treben

Maria Treben era de părere că sufocarea și crizele respiratorii sunt cauzate proastei funcționări a ficatului, care apasă pe bronhii, plămâni sau inimă. Pentru a ameliora această situație, se poate apela la compresele cu mic bitter suedez (se găsește la magazinele naturiste) și coada-calului.

♣ Comprese cu mic bitter suedez

Se înmoaie o bucată de vată mare în bitter și se aplică pe zona ficatului. Deasupra se pune o altă bucată de vată, uscată, iar la final se acoperă totul cu o folie de plastic și n bandaj. Se lasă să acționeze 4 ore. Înainte de a pune compresa cu bitter suedez, se unge pielea cu alifie de gălbenele, pentru a evita uscarea pielii din cauza alcoolului.

Captalan și Podbal

Captalan și Podbal

Ar fi ideal ca alifia de gălbenele să fie preparată în casă. Maria Treben ne oferă și o rețetă în acest sens, foarte simplă. Se pun 250 g de untură curată de porc la încălzit într-o tigaie. Când s-a încins, se adaugă 2 mâini pline de frunze, flori și tulpini de gălbenele. Se lasă să facă spumă, se amestecă bine și se ia tigaia de pe foc. Se acoperă și se lasă la răcit peste noapte.

A doua zi, se pune tigaia din nou pe foc mic și se încălzește ușor. Preparatul se strecoară apoi. Resturile de plantă se storc și ele bine. Alifia de gălbenele astfel obținută se pune în recipiente cu capac.
Comprese cu coada-calului

Noaptea, când senzația de sufocare este mai mare, se pot pune comprese cu aburi de coada-calului. Se pune o mână de coada-calului într-o sită agățată peste un vas cu apă clocotită. Plantele se lasă să se înfierbânteze, și când sunt suficient de fierbinți și moi, se învelesc într-o pânză și se aplică pe regiunea ficatului. Se lasă să acționeze peste noapte.

♣ Ceai de pedicuță

Acest ceai este recomandat persoanelor cu ciroză sau ficat pietrificat, care din cauza bolii nu pot respira bine, având greutăți respiratorii mai ales noaptea. Pedicuța este cea mai bună plantă pentru înlăturarea acestui tip de sufocare. Se ceaiul se prepară prin infuzare, dintr-o linguriță de plantă și o cană cu apă clocotită.

Se bea doar câte o cană de ceai dimineața, pe stomacul gol. Dacă boala de ficat este gravă sau malignă, se pot bea maxim 2 căni pe zi.

♣ Ceai de captalan

Captalanul este cunoscută ca o plantă medicinală cu virtuți tămăduitoare diverse. Este îndeosebi recomandată în afecțiunile nervoase și cardiovasculare.

Ceaiul de captalan poate fi un remediu bun și pentru persoanele care se sufocă. Se prepară prin macerare la rece, din rădăcini de captalan mărunțite. Se pune 1 linguriță de plantă la înmuiat în apă rece timp de 12 ore. Apoi amestecul se încălzește și se filtrează. Se beau câte 1-2 ceaiuri pe zi, cu înghițituri mici.

♣ Ceai de podbal

Inhalațiile cu aburi de podbal ajută la tratarea sufocărilor acute. Se pune 1 lingură de plantă (frunze și flori) la infuzat într-un litru de apă clocotită. Se toarnă ceaiul într-un bol, și se stă cu capul aplecat (acoperit cu un prosop) spre infuzie, inhalând aburii fierbinți. Este bine ca aceste inhalații să se facă de mai multe ori pe zi.

♣ Vin de leurdă

Dacă sufocarea se datorează greutății respiratorie produsă de depunerile de mucus pe căile respiratorii inferioare, vinul de leurdă poate ajuta la dizolvarea lor. Această plantă are efecte mucosolvante puternice. Vinul se prepară în casă, ca un ceai: se pune o mână de frunze de leurdă mărunțite la fiert cu o cană (250 ml) de vin alb. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se strecoară.

După ce s-a răcorit, se poate adăuga și puțină miere. Se bea cantitatea rezultată pe parcursul zilei, cu înghițituri mici.

♣ Ceai de vâsc

Sufocările și greutatea respiratorie pot fi un simptom al menopauzei. În acest caz, femeile aflate în această situație ar trebui să bea ceai de vâsc, câte 1-2 căni pe zi, pe perioade lungi.

Se prepară prin macerare la rece dintr-o linguriță de plantă și o cană de apă rece. După 12 ore de macerare, amestecul se încălzește și se strecoară.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.