Ceaiuri pentru BOLILE de FICAT – rețete de Maria Treben

Vă prezentăm câteva rețete de ceai și formule de plante recomandate de cunoscuta botanistă austriacă Maria Treben pentru tratarea afecțiunilor ficatului. Plantele se pot procura din natură, sau de la magazinele naturiste, în afara sezonului. Efectele cele mai bune se obțin când se folosesc plante proaspete.

Ceai mixt 1

– ventrilică (50 g)
– rădăcini de păpădie (50 g)
– flori de cicoare (25 g)
– lipicioasa (25 g)

Căutați aceste plante la magazinele naturiste. Amestecați-le în dozele recomandate. Lipicioasa (Galium aparine) mai este cunoscută în popor și sub numele de asprișoară. Face parte din aceeași familie cu sânzienele (drăgaica) și vinarița. Toate aceste plante sunt cunoscute pentru efectele lor detoxifiante și vindecătoare asupra ficatului. Lipicioasa are și proprietăți anticancerigene.

Pentru o cană de ceai, se folosește 1 linguriță plină de amestec, infuzată în 250 ml de apă clocotită. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi, cu înghițituri rare.

Ceai mixt 2

– sânziene
– turița mare
– lipicioasa

Amestecați toate aceste plante în cantități egale. Pentru prepararea unei căni de ceai, folosiți 1 linguriță plină de amestec de plante. Dacă plantele sunt proaspete, opăriți-le scurt, apoi strecurați. Dacă sunt uscate, lăsați-le la infuzat 5-10 minute. Se recomandă până la 3 căni de ceai pe zi. Prima cană trebuie băută dimineața, înainte de masă.

Lipicioasa (Galium aparine)

Lipicioasa (Galium aparine)

Ceai de obligeană

Acest ceai se prepară din rădăcină de obligeană, prin macerarea la rece, deoarece astfel se extrag cel mai bine principiile active ale plantei. Planta se găsește la magazinele de tip Plafar. Puneți 1 linguriță de rădăcină de obligeană într-o cană cu apă rece și lăsați-o la înmuiat 12 ore. Încălziți apoi acest amestec (nu-l lăsați să fiarbă), și strecurați. Se ia câte o înghițitură din ceaiul obținut înainte și după fiecare masă, adică 6 înghițituri pe zi în total. Pentru a păstra acest ceai cald pe parcursul zilei, puneți-l într-un termos (clătit în prealabil cu apă clocotită).

Ceai de pătlagină

Se folosesc frunze de pătlagina îngustă. Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită.

Ceai de turița mare

Din acest ceai, se beau câte 2 căni pe zi. Se folosește 1 linguriță de plantă pentru 1 cană de apă clocotită. Se bea cu înghițituri mici.

Ceai de urzică

Botanista Maria Treben recomanda celor cu afecțiuni hepatice să țină o cură cu ceai de urzică. Se bea până la 1 litru de ceai pe zi, mai multe săptămâni la rând. Acest ceai curăță sângele, înlătură alergiile și anemia.

Sursă: „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. Pentru mine a-ți fost și veți rămâne o comoară doamna Maria Treben…

  2. Cartea Mariei, care pentru mine este prima mea Biblie, mi-a aratat adevaratul drum al VIETII!

  3. Multumesc frumos! Felicitari pentru postarile Minunate

  4. Vă mulțumesc pentru postările foarte importante pentru sănătate. Cu prețuire si respect.❤💐

  5. Femeii astia ar trebui sa i se ridice un monument care sa se vada de pe Luna!

    In afara de binele pe care l-a facut cu scrierile ei, celor care le-au urmat, a deschis drumul spre intelegere pentru suplimentele alimentare, cele cu adevarat curate si facute in sprijinul binelui.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.